Badkamers eenvoudig waterdicht maken

Artikel delen

Voor elke badkamers geldt dat het essentieel is dat deze volledig waterdicht is vanwege de vocht- en waterbelasting. Het zorgvuldig en volledig waterdicht maken van een badkamer zorgt er namelijk voor dat vocht niet in lagen onder het tegelwerk terecht kan komen. Gebeurt dit wel, dan kan het vocht vervelende vervolgschade veroorzaken, die hersteld moet worden.

Werkman brengt mortel aan op een waterdichte groene afdichtings- en ontkoppelingsman naast een betegelde muur

Het vakkundig waterdicht afdichten van een badkamer kan op verschillende manieren. Naast traditionele vloeibare afdichting en afdichtingsmortels zoals codex AX 10, AX 220 en AX 230 in combinatie met kimbanden en manchettes, is er ook een andere manier die tegelzetters kunnen gebruiken om voor een volledig afgedichte badkamer te zorgen.

Dat kan met de codex Hydrostop. Deze waterdichte en scheur overbruggende afdichtings- en ontkoppelingsmat beschermt de ondergrond tegen het binnendringen van vocht en andere schadelijke stoffen. De unieke eigenschap van het product is dat deze niet alleen afdicht, maar tegelijkertijd óók ontkoppelt. Dit is een groot voordeel zodra er gewerkt wordt met prefab elementen en/of de momenteel erg populaire grootformaat tegels. Dankzij de ontkoppeling van de tegels wordt de eventuele werking van de ondergrond door de mat opgevangen.

De codex Hydrostop is eenvoudig verwerkbaar, waardoor de tegelzetter snel kan werken. Zo is het legklaar en heeft de mat een bedrukt snijrooster, dat het op maat snijden vergemakkelijkt.

Waterdichte afdichtings- en ontkoppelingsmat Het product is aan te brengen met verschillende codex S1-poeder tegellijmen, waardoor geen aparte producten nodig zijn tijdens het verwerken. Keramische tegels en natuursteen kunnen rechtstreeks op de matten verlijmd worden zonder het gebruik van primers of hechtlagen.

De afdichtings- en ontkoppelingsmat kan toegepast worden op bijna alle ondergronden. Van cementdekvloeren, droge dekvloerelementen en beton (minimaal 3 maanden oud) tot gipskarton-, gipsvezel- en droogbouwplaten en pleisterwerk. Ook kan het verwerkt worden op zowel warmwater- als elektrische vloerverwarming en direct over oude tegels en terrazzovloeren.

De codex Hydrostop is geschikt voor particuliere en commerciële ruimtes waar waterdichting vereist is. Voor badkamers en douches in woningen, maar ook in doucheruimtes van sporthallen en fitnesstudio’s, doucheruimtes in industriële en commerciële gebouwen, grootkeukens en hotels, ziekenhuizen en zorginstellingen.

De codex Hydrostop voldoet aan de strengste emissienorm, EC1 Plus (zeer emissiearm).

Codex, is een merk van Uzin Utz Nederland
www.codex-x.com