Snel gebouwd

Innovatie & Inspiratie
Artikel delen

In één dag een 2in1 of 3in1 dakraam

Voldoende daglicht is belangrijk voor het welzijn en bruikbaarheid van een ruimte voor wonen en werken. Bij ruimten onder een hellend dak kun je dan kiezen voor meerdere dakramen op een rij. Maar met de huidige isolatie-eisen heb je dan al snel een paar dikke dakstijlen tussen de ramen en die nemen juist weer daglicht weg. Ook kost de montage meer tijd. Bij nieuwe 2in1 en 3in1 dakraam van VELUX zijn twee of drie dakramen geïntegreerd, waarbij ook uitzettuimelvensters mogelijk zijn. Montage vraagt slechts één dag.

Dakramen

Bij nieuwe 2in1 en 3in1 dakraam van VELUX zijn twee of drie dakramen geïntegreerd.

Met het nieuwe 2in1 en 3in1 dakraam creëer je snel een panoramisch uitzicht. Hierbij zijn meerdere ramen in een dakraamoplossing geïntegreerd, waardoor de stijlen ook geminimaliseerd zijn. Dat betekent meer daglicht en tevens een fraaiere daglichtoplossing. De extra smalle profielen bieden tot 249% meer daglicht (2in1) en 289% meer daglicht (3in1) dan een standaard enkel dakraam. De nieuwe dakramen zijn ideaal voor ruimten vanaf 10 m².

Er is keuze uit een handbediende en elektrisch bediende variant die werkt op zonne-energie. Voor extra gemak zijn de nieuwe elektrische dakramen volledig op afstand te bedienen. Ook wanneer je niet in de buurt bent dan hoeft je geen zorgen te hebben: de regensensor sluit automatisch het open dakraam als het begint te regenen. Sinds kort is het 2in1 of 3in1 dakraam ook leverbaar met één of twee uitzettuimelvensters die met een onderhandgreep zijn te bedienen.

Uitzettuimelvensters

De uitzettuimelvensters zijn verkrijgbaar met twee of drie ramen waarbij er één of twee als uitzetvenster, met een handgreep aan de onderzijde, geopend wordt. Omdat het raam aan de bovenzijde scharniert, kan deze in een hoek van maar liefst 45° geopend worden.

Veel opties

De 2in1 en 3in1 dakramen zijn beschikbaar in tien verschillende maten. Het 2in1 dakraam is verkrijgbaar in acht verschillende maten. Dat betreft een symmetrische en een asymmetrische variant, waarbij één van de twee dakramen  kan worden geopend om frisse lucht binnen te laten. Het 3in1 dakraam is verkrijgbaar in twee hoogtes met drie dakramen van gelijke grootte. Het middelste raam is vast en de twee buitenste delen kunnen worden geopend.

De uitzettuimelvensters zijn verkrijgbaar met twee of drie ramen waarbij er één of twee als uitzetvenster, met een handgreep aan de onderzijde, geopend wordt. Omdat het raam aan de bovenzijde scharniert, kan deze in een hoek van maar liefst 45° geopend worden. Zo ontstaat een weids en balkonachtig gevoel.

Qua beglazing zijn er twee opties. De eerste is een tweelaagse beglazing die veel comfort biedt met alle standaardfuncties, waaronder regencontactgeluid reductie, gelaagd veiligheidsglas, bescherming tegen Uv-stralen en een geharde buitenruit. Een tweede optie is drielaagse beglazing met een hoge thermische isolatie waardoor meer comfort direct onder het dakraam wordt ervaren en het geluid van buiten reduceert. Op de buitenruit is een Anti-Dauw Coating aangebracht voor helder uitzicht gedurende de hele dag.

Uitzettuimelvensters

Eenvoudige montage

Door de eenvoudige montage is de klus in één dag geklaard. Er is slechts één installatie en één gootstuk nodig om het effect van meerdere dakramen te krijgen. Alle draaiende en vaste delen kunnen uit het kozijn worden genomen om het gewicht van het product te verlagen, waardoor het dakraam gemakkelijker van de begane grond naar het dak kan worden gebracht. De montage van het kozijn volgt de eenvoudige en bekende principes, maar met minder onderdelen dan twee of drie losse dakramen. Bij een dakraam op zonne-energie is de installatie nog eenvoudiger doordat je kunt installeren zonder bedrading.

De dakramen zijn daarnaast compatibel met alle VELUX intelligent home control accessoires, waardoor ze te bedienen zijn met de VELUX App Control of via een draadloze wandschakelaar. Om het binnenkomende daglicht en/of warmte te verminderen of blokkeren kan er gekozen worden uit raamdecoratie voor binnen en/of zonwering of rolluiken aan de buitenzijde. Je kunt dus naar behoefte spelen met licht en warmte.

Uitzettuimelvensters

Door de eenvoudige montage is de klus in één dag geklaard.

BouwTotaal