Meerdere elektrische machines tegelijk laden

Artikel delen

De Load Balancer is een oplaadstation dat is uitgerust met negen haspels met elk een kabel van tien meter lang. Aan deze kabelhaspels kunnen negen elektrische machines tegelijkertijd geladen worden. Boels Rental verhuurt als eerste partij in de Benelux en Duitsland dit mobiele oplaadstation voor elektrische machines.

oplaadstation Door verduurzaming komen op de bouwplaats steeds meer accumachines te staan. Deze machines worden vaak op willekeurige en alle beschikbare stopcontacten aangesloten om te laden. Als gevolg daarvan kan de piekbelasting dusdanig hoog zijn dat de stoppen van één of meerdere groepen doorslaan. Het resultaat: lege of halfvolle accu’s, waardoor er beperkt gewerkt kan worden.

De Load Balancer 32A 9 x 230V van Boels zorgt ervoor dat alle aangesloten elektrische machines gedoseerd worden opgeladen, door het gevraagde vermogen automatisch te verdelen. Als de belasting op één of meerdere stroompunten te hoog wordt, schakelt de Load Balancer deze haspels tijdelijk uit. Het intelligente systeem houdt de energievoorziening intact en zorgt ervoor dat alle aangesloten machines worden opgeladen. Via LED-indicatoren wordt aangeven welke kabels spanning krijgen.

Meten is weten

Bouwplaatsen liggen tegenwoordig nooit meer stil; overdag wordt er met de elektrische machines gewerkt en ’s nachts opgeladen. Door middel van monitoring op afstand wordt de energievoorziening gecontroleerd en onderhouden. Dit draagt, los van realtime inzichten in prestaties en verbruik, bij aan een meer duurzame en efficiënte bouwplaatsinrichting. “Met behulp van data kunnen we op afstand alles bijhouden. Is er bijvoorbeeld een energie surplus of draait een battery pack niet op volle sterkte? Zulke inzichten verbeteren vervolgacties, zoals het sturen van een monteur of het voorkomen van overbodig lang laden van een bepaalde machine”, zegt Harm Munsters Manager Fleet & Maintenance Nederland bij Boels Rental.

Het oplaadstation draagt het Boels Rental ECO-label, voor duurzame machines en gereedschappen. Producten met het ECO-label stoten minder CO2 uit en produceren minder geluid of trillingen. Ook voldoen ze aan de hoogste eisen voor veiligheid en gebruiksgemak.