Eenvoudig je personeelsplanning naar een hoger niveau tillen

Artikel delen

De krapte op de arbeidsmarkt, de veranderende behoefte van mensen om zelf vorm te geven aan hun werkleven in combinatie met technologische ontwikkelingen heeft geleid tot nieuwe en aanvullende manieren om te werven. Denk aan effectieve vacaturewebsites, werving via sociale media en online platforms voor flexwerkmogelijkheden zoals Temper. Hieronder lees hoe je flexibele zzp’ers optimaal inzet naast je vaste club aan mensen.

zzp'er in de bouw

Maak een plan: vast vs flexibele zzp’ers

Voor snel en eenvoudig op- en afschalen van je flexibele schil kan je goed gebruik maken van online platforms voor flexibel werk. Het grote voordeel van deze platforms is dat je zelf de grootste rol speelt bij de selectie van kandidaten. De betere platforms zorgen voor een gebruiksvriendelijke omgeving om dit zo soepel mogelijk te regelen en bieden daarnaast een automatische verzekering aan de werkers voor aansprakelijkheid, ongevallen en arbeidsongeschiktheid. Zo weet je als opdrachtgever zeker dat iedereen die bij je aan de slag gaat goed verzekerd is.

Daarnaast zijn alle opdrachten die via het Temper-platform worden uitgezet gebaseerd op een modelovereenkomst die is goedgekeurd door de Belastingdienst. Dit betekent dat alle werkers die via Temper bij opdrachtgevers aan de slag gaan door de Belastingdienst als zelfstandigen beschouwd worden.

Bouw een favorietenpool

Via een online platform voor flexibel werk zet je zelf de opdracht uit en bepaal je zelf met wie je in zee gaat uit de aanmeldingen. In een duidelijk overzicht op het platform kies jij zelf op basis van onder andere beoordelingen, ervaringen, certificaten en opkomstpercentage welk profiel het beste bij jou past. Diverse features maken het mogelijk om makkelijk vooruit te plannen en terugkerende shifts te plaatsen, als hetzelfde werk op regelmatige basis terugkeert. Bevalt een werker en is dit wederzijds, dan voeg je die toe aan je favorietenpool. Dit werkt dus anders dan bij een uitzendbureau, waarbij je niet betrokken bent bij het selectieproces en je ook geen digitale overeenkomst aangaat met de werker zelf.

Een platform voor flexibel werk kan je dus goed inzetten naast je vaste club aan mensen. Om gaten in de bezetting op te vullen, grote projecten aan te kunnen gaan of specifieke expertise op te vangen.

Het maken van een plan: vast vs flex is de eerste stap, ben je benieuwd naar alle 5 stappen?

Download hier de gratis whitepaper van Temper. Hier licht het bedrijf toe hoe je meer zekerheid krijgt over je personeelsplanning met de juiste inzet van flexwerkers.

Temper
https://go.temper.works/