Optimale warmtewering met raamfolie

Artikel delen

Een glazen lichtstraat of dakkoepel zorgt voor extra licht in een bedrijfspand of woning. Echter laat onbehandeld glas warmte, licht en schadelijke UV-straling van de zon ongehinderd door. Hierdoor kan het binnen erg warm worden, kan men hinder ondervinden van het felle zonlicht en zullen kwetsbare materialen sneller verkleuren. Man Protection biedt dé oplossing voor een ideaal binnenklimaat tijdens de zonnige dagen.

Warmtewerende raamfolie op een lichtstraatOm de zonnewarmte buiten te houden zijn er een aantal oplossingen mogelijk, afhankelijk van het toegepaste materiaal waarvan de lichtstraat of koepel gemaakt is. Door toepassing van warmtewerende folie kan de opwarming door de zon op het glas gereduceerd worden tot maar liefst 90%. Hiermee creëert men een aangename werk- en leefomgeving. Het klimaat binnen blijft optimaal en er wordt bespaard op het energieverbruik van de airco.

De raamfolies zijn voorzien van een hardcoat beschermlaag. Tevens filteren deze raamfolies tot wel 99,9% van de schadelijke UV-straling uit het zonlicht, waardoor verkleuring en veroudering van kostbaar interieur wordt vertraagd. Warmtewerende raamfolie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en gradaties van warmtewering.

Kunststof dakkoepels en lichtstraten

Lichtstraten kunnen ook opgebouwd zijn uit kunststof panelen, zoals polycarbonaat. Ook deze lichtstraten laten veel warmte en zonlicht door. De standaard glasfolies kunnen niet op kunststof oppervlakken worden toegepast, omdat kunststof een andere uitzettingscoëfficiënt heeft dan glas.

In ons assortiment bieden wij een speciale warmtewerende folie voor toepassing op kunststof.

Deze raamfolie wordt aan de buitenzijde gemonteerd en heeft een warmtewering van maar liefst 86%.  Het heeft een zilver-spiegelende uitstraling aan de buitenzijde, echter houdt men overdag een heldere doorkijk naar buiten.

Man Protection
www.manprotection.nl