Accu rugstofzuiger met CAS-systeem

Artikel delen

Binnenkort is er een Cleanfix rugstofzuiger met werking op accu beschikbaar. Het bedrijf uit Zwitserland treedt als 37e partner toe tot het Cordless Alliance Systems (CAS). Dit is de door Metabo geïnitieerde, merken overkoepelende accu-alliantie.

Accu-rugstofzuiger

De accu-rugstofzuiger RS05 CAS is ideaal op plaatsen waar een optimale flexibiliteit bij de reiniging van gebouwen is vereist. Met een gewicht van 7,5 kg, inclusief twee CAS-accu-packs, en de slanke uitvoering past hij comfortabel op de rug van de professionele gebruiker.

Bij de machines met werking op accu slaat het in 1975 opgerichte Zwitserse bedrijf Cleanfix Reinigungssysteme AG nu een compleet nieuwe weg in en introduceert een nieuwe rugstofzuiger op basis van CAS. Bij CAS is men bijzonder ingenomen met de jongste telg van de familie, aldus Henning Jansen, CEO van Metabo en COO van Koki Holdings Europe: “Hierdoor groeit CAS tot 37 leden. Het voordeel voor gebruikers: alle accu’s en laders zijn 100% uitwisselbaar, zodat er nu al meer dan 300 machines en apparaten met dezelfde accu kunnen worden bediend.”

Cleanfix is volgens Henning Jansen een mooi voorbeeld voor de veelzijdigheid van CAS: “De alliantie is weliswaar ontstaan voor elektrisch gereedschap, maar is natuurlijk niet beperkt tot die branche alleen. Als specialist voor reinigingsmachines past Cleanfix uitstekend in het productenpalet van CAS.” Ook Felix Rüesch, CEO van Cleanfix Reinigungssysteme AG is erg blij met de samenwerking: “Onze klanten en samenwerkingspartners profiteren van de accu-alliantie: vele professionele gebruikers hebben al accu-gereedschap zoals boorschroefmachines, boorhamers en haakse slijpers of speciale reinigingsmachines voor buiten, die op basis van CAS werken. Nu kunnen ze met dezelfde accu ook onze reinigingsmachines voor binnen bedienen en dekt één accu-systeem het complete facility management, zowel buiten als binnen.”

Power op de rug

De eerste Cleanfix-machine met de CAS-technologie is de accu-rugstofzuiger RS05 CAS. Hij is ideaal op plaatsen waar een optimale flexibiliteit bij de reiniging van gebouwen is vereist. Met een gewicht van 7,5 kg, inclusief twee CAS accu-packs, en de slanke uitvoering past hij perfect op de rug van de professionele gebruiker. Met een krachtig zuigvermogen van 600 Watt kan de RS05 CAS, met een inhoud van 4,5 liter, tot maximaal 60 minuten in het eco-programma en maximaal 40 minuten in het normale programma zuigen. De RS05 CAS zal in september 2023 op de Berliner CMS en in mei 2024 op de Interclean in Amsterdam worden gepresenteerd. Cleanfix plant en ontwikkelt ook eenschijfs machines, ketelmachines en vloerreinigers op basis van het CAS-accu-systeem.

Metabo Nederland BV
www.metabo.com