Het fijnste stof kan de grootste bedreiging vormen

Artikel delen

Stofdeeltjes kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en zijn onzichtbaar voor het blote oog. Zonder adequate beschermingsmaatregelen kan stof ook tot gezondheidsproblemen leiden. Bouwstof kan ook effect op de duurzaamheid van uw elektrische gereedschap hebben. Bescherming is dan ook noodzakelijk

Gevaarlijk stof is ingedeeld in drie klassen: H (hoog risico), M (middelhoog risico) en L (laag risico)
H-klasse stof dat veel voorkomt in de bouw, is kankerverwekkend. De kleinste korrels en vezels (bijv. kwartsstof en asbest) kunnen diep doordringen in het longweefsel en ernstige ziekten zoals COPD, asbestose en kanker tot gevolg hebben.

We beschermen inmiddels ons hoofd met een helm, onze voeten met veiligheidsschoenen, onze ogen met een bril en ons gehoor met gehoorbescherming, maar onze longen…. Nilfisk stofzuigers zorgen ervoor dat gevaarlijk stof tijdens en na het werk geen bedreiging vormt.
Sluit de stofzuigers aan op handgereedschap wanneer u gaat slijpen, boren, zagen, hakken en sleuven frezen in beton, mortel/gips, bakstenen, tegels en graniet. Op die manier zuigt u het ontstane stof direct aan de bron af. De inschakelautomaat schakelt de stofzuiger automatisch in wanneer u het handgereedschap inschakelt, nooit te laat en u kunt het niet vergeten.

De zorgelijke aspecten van stof uit de H-klasse zijn gemakkelijk beheersbaar met de gespecialiseerde stofzuigers van Nilfisk, voorzien van innovatieve filtratie- en opvangoplossingen. Gebruik van de juiste stofzuiger met filters, stofzakken, slangen en toebehoren is essentieel.

Nilfisk
www.nilfisk.nl