3 oplossingen om slimmer te bouwen

Artikel delen

Alle Xella bouwoplossingen zijn gemaakt om slimmer en duurzamer te bouwen. Daar bovenop biedt Xella tal van extra en veelal gratis services om projectontwikkelaars, architecten en aannemers hierin maximaal te ondersteunen en te waarborgen dat de producten op de juiste en meest efficiënte manier worden verwerkt. Van digitale tools tot persoonlijk advies en van logistiek maatwerk tot werkvoorbereiding. Zelfs de projectcoördinatie en de montage van de bouwsystemen en -producten kan het bedrijf voor je verzorgen wanneer je daarvoor kiest. Zo kunt u samen elke bouwuitdaging aan! We noemen er een aantal.

Xella medewerkers

Xella is graag al in de ontwikkelfase van je project betrokken als adviseur en engineer. Door vanaf de start al met projectontwikkelaars, architecten en aannemers om de tafel te zitten, zorgt het bedrijf ervoor dat de juiste keuzes worden gemaakt als het gaat om bijvoorbeeld bouwkundige eisen en details en de optimale toepassing en verwerking van onze bouwoplossingen. Zo wordt er gezorgd voor kortere doorlooptijden en minder faalkosten.

Construction Services

Wanneer je gaat bouwen met de producten van Silka, Ytong of Hebel, kun je ervoor kiezen om je project van A tot Z te laten begeleiden door Xella’s Construction Services team. Van productadvies tot digitale engineering en van werkvoorbereiding tot just-in-time delivery. Zelfs de projectcoördinatie en de montage van de bouwsystemen kan het team voor je verzorgen, zodat je gegarandeerd het eindresultaat krijgt dat je nodig hebt.

Bestekservice

De bestekservice van Xella ondersteunt je bij het selecteren van de juiste bouwoplossingen op basis van een aantal technische en functionele criteria. In deze digitale tool vind je als voorschrijvende partij specifieke informatie over de eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van Xella’s producten in een praktische, hanteerbare en direct bruikbare vorm.

Kwaliteitsborging

Volgend jaar treedt de Wet Kwaliteitsborging voor de bouw (Wkb) in werking. Met deze wet wil de overheid de kwaliteit van bouwwerken en de rechtspositie van opdrachtgevers verbeteren. Dit betekent dat de aansprakelijkheid en informatieplicht van bouwbedrijven, onderaannemers en toeleveranciers wordt verruimd. Ook voor Xella geldt dat zij moeten kunnen aantonen dat de producten en montagewerkzaamheden voldoen aan de nieuwe eisen. Als klant van Xella kun je ervan op aan dat het bedrijf honderd procent Wkb-compliant zijn.

Xella
www.xella.nl