Bouwkeet inrichten: hier moet je allemaal aan denken! 

Artikel delen

Een bouwkeet of schaftkeet is onmisbaar voor grote bouwprojecten. Dit geeft bouwlieden de mogelijkheid om veilig en in alle rust pauze te kunnen houden. Helaas zien we dat er vaak weinig aandacht wordt geschonken aan de inrichting van een bouwkeet. Dit terwijl het juist heel veel kan opleveren als de keet minder sober wordt aangekleed en van alle gemakken is voorzien. Hoe beter er pauze gehouden kan worden, hoe beter dit ook uiteindelijk zal zijn voor de productiviteit. Kortom: genoeg reden om extra aandacht te besteden aan de inrichting. Maar waar moet je aan denken bij het inrichten van een bouwkeet? Wat mag er in elk geval zeker niet ontbreken? 

bouwkeet inrichten

Online in de keet

Op een bouwplaats ligt waarschijnlijk geen bedrading om internet aan te sluiten. Maar je kunt natuurlijk wel mobiel internet regelen voor de bouwkeet. Dat maakt het gemakkelijker voor bouwmedewerkers om tijdens de pauze rustig een filmpje te kijken of gewoon even te Googelen en te appen met vrienden en familie. Wist je dat het zo zelfs mogelijk kan zijn om internet en tv in de bouwkeet te gebruiken? Dit vraagt wel om een aantal oplossingen, dus het is belangrijk om hierover te spreken met een provider. Mobiel internet is sowieso altijd mogelijk en maakt het leven van het personeel stukken gemakkelijker. Echt een aanrader om dit dus hoe dan ook vast te leggen. 

Klein keukentje

Meestal vind je in de bouwkeet ook een klein keukentje. Het is prettig wanneer deze al van alle gemakken is voorzien. Als de keet van goede stroom is voorzien, kan je hier ook een aantal handige apparaten plaatsen. Onmisbaar zijn in elk geval het koffiezetapparaat en een waterkoker, maar denk eventueel ook aan een magnetron en tosti-ijzer. Zo kunnen bouwlieden eenvoudig maaltijden opwarmen of een lekkere tosti voor zichzelf maken. Heel veel meer is niet nodig en het zorgt ervoor dat er beter en sneller gegeten wordt op de bouw. Hetgeen indirect weer goed is voor de productiviteit. Een goede investering dus! 

Maak het wat sfeervoller

Over het algemeen is de inrichting van een bouwkeet verder erg sober. Je kunt ook niet al te veel spullen hier plaatsen. Dit is praktisch gezien geen goede keuze. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen extra sfeer in de ruimte gecreëerd kan worden. Je kunt eenvoudig voor meer sfeer zorgen door het net wat meer aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan foto’s en posters aan de muren of gebruik rustgevende kleuren. Hierdoor oogt het net wat minder sober allemaal. 

Lockers

Het is voor het personeel ook wel erg fijn als ze over een plek beschikken om hun persoonlijke eigendommen veilig op te bergen. Zo hoeven deze niet mee gesjouwd te worden op de bouwplaats en loopt men ook geen risico dat deze door omstanders worden meegenomen. Het is daarom ook zeker een goed idee om enkele lockers in de schaftkeet te plaatsen.