Groene bouwbedrijven zijn de toekomst – hier is waarom

Artikel delen

Premier Modular ontwikkelt tijdelijke modulaire gebouwen voor de industrie- en infrastructuursector. Het bedrijf ontwerpt en produceert al meer dan 65 jaar in de eigen fabriek in Engeland en plaatst en onderhoudt projecten in heel Europa, waaronder Nederland.

Modulair bouwen

Buiten de hoge eisen aan de kwaliteit, de flexibiliteit en de kennis van het Nederlandse team , onderscheidt Premier Modular zich door voorop te lopen op het gebied van milieu-, sociale en bestuursnormen (ESG, voor Environmental, Social and Governance). In lijn met de doelstelling om in 2035 CO2-neutraal te zijn, zijn er belangrijke stappen genomen om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van een duurzame en verantwoordelijke operatie. In 2020 behaalde Premier Modular als een van de eerste niet-financiële bedrijven in Europa een ESG-certificaat van certificering organisatie SGS.

David Oakley, General Manager van Europa: “We zetten ons in om een positief verschil te maken en we lopen voorop in het creëren van een duurzame toekomst in de bouwsector door afval te minimaliseren, energieverbruik te verminderen en voorrang te geven aan milieuvriendelijke materialen. Met een Zero-waste-to-landfill-beleid en volledig recyclebare staalskelet-constructies, bouwen we samen met onze klanten aan een groenere toekomst. We laten zien dat geavanceerde modulaire constructie en verantwoordelijkheid voor het milieu heel goed samen kunnen.”

Duurzame bedrijfsvoering en maatschappelijk betrokken

Een veilige en gezonde werkomgeving is cruciaal voor elk bedrijf, zeker in de industrie en bouwsector. Een moderne werkomgeving moet ook voldoen aan hoge gezondheidsnormen en prettig zijn om in te werken. Alleen zo kunnen bedrijven een werkomgeving creëren waar hun medewerkers lange termijn prettig kunnen werken. Tegenwoordig heeft modulair bouwen geen beperkingen meer om een werkplek te creëren om een fijne werkplek te creëren, ook voor langdurig gebruik. Er ontstaan flexibele werkruimtes die bijna geen beperkingen meer hebben in open ruimte en hoogten, waardoor bijvoorbeeld luchtcirculatie en daglicht een gezonde ruimte creëren.

Maar een veilige werkplek gaat voor Premier Modular verder dan dat. Ze geloven dat een werkplek ook een diverse en inclusieve cultuur bevordert. En dat een modulair bedrijf ook een positieve impact kan maken op de directe omgeving.

Om die gemeenschap te ondersteunen investeert het bedrijf in verschillende goede doelen en gemeenschapsinitiatieven, zowel nationaal and regionaal. Zo worden er projecten opgestart om regelmatig stranden op te ruimen, een doorlopende samenwerking met een daklozeninstelling en ondersteuning van sociale sportprogramma’s.

Ook legt het bedrijf sterk de nadruk op transparante en ethische bedrijfspraktijken. Dit omvat effectief risicobeheer, naleving van de wettelijke vereisten en het handhaven van een hoge standaard van corporate governance. Het bestuur van Premier Modular houdt actief toezicht en integreert ESG-overwegingen in strategische besluitvormingsprocessen, waarbij bedrijfsdoelstellingen worden afgestemd op duurzaamheidsdoelen.

Productie modulaire bouwdelen

Leidraad voor de toekomst

De certificering die Premier Modular heeft verworven, biedt niet alleen externe bevestiging van de toewijding van het bedrijf aan de ESG-normen, maar dient ook als leidraad voor continue verbetering. Door hun ESG-prestaties constant te evalueren en te verbeteren, blijft Premier Modular vooroplopen in de bouwsector en geeft het een voorbeeld van verantwoorde en duurzame bedrijfspraktijken.

Premier Modular
www.premiermodular.nl/