Pure elegantie in kozijnen, huisdeuren en schuifpuien

Artikel delen

Een fraaie villa in Dordrecht met rietgedekte kap straalt pure elegantie uit, mede door een afgewogen keuze voor de kozijnen, huisdeuren en schuifpuien. De opdrachtgever wilde een modern uiterlijk, veel glas en uitstekende isolatiewaarden. De keuze viel op FIN-Project kozijnen, FIN-Slide hefschuifdeuren en Fin-Door aluminium deuren van Finstral.

Modern huis met rieten dak, houten en bakstenen gevel, omringd door een tuin en grindpad.

De nieuwbouw biedt een harmonieus en elegant samenspel van warme houtkleuren en koele grijstinten, zowel binnen als buiten. De houttinten veranderen de villa in een huiselijke woning, terwijl de aluminium kozijnen in Sablé antraciet de ambiance een moderne, elegante touch geven. De grote glasoppervlakken van de FIN-Slide hefschuifdeuren zorgen voor een maximale lichtinval en doen de ruime kamers nog uitgestrekter lijken. Nova-line, het smalste raamdesign in de branche, heft de grens tussen binnen en buiten op en verenigt deze tot een harmonieus geheel. Met hun discrete grijze kleur passen de FIN-Door aluminium deuren perfect in elk deel van het huis en zorgen ze voor een veilige, stijlvolle woning.

Hoge isolatiewaarde

Moderne gang met zwarte deuren en plafond, wit vloer en muren, en een glazen dakraam.De huidige energietransitie vraagt goed geïsoleerde woningen. Denk aan de opkomst van warmtepompen, in combinatie met lage temperatuurverwarmingssystemen, zoals vloerverwarming. Of aansluiting op een warmtenet. Om de woning dan behaaglijk te houden in de wintermaanden is een goed geïsoleerde schil belangrijk. En diezelfde isolatie zorgt ervoor dat het tijdens hete zomerdagen binnen aangenaam koel blijft.

Met Finstral kozijnen, ramen en deuren ben je verzekerd van hoge isolatiewaarden. Zo hebben de kozijnen van FIN-Project Nova-line hele smalle kozijnen. Veel glas en smalle kozijnen zijn niet alleen qua design en daglichttoetreding aantrekkelijk, maar er geldt ook: hoe meer glas en hoe smaller het kozijn, hoe beter het raam in zijn geheel isoleert. Ook het hoekgelaste kunststof profiel in de kern zorgt voor optimale isolatiewaarden.

De aluminium kozijnen hebben verder een hoge isolatiewaarde door de kunststof kern. Hierdoor isoleren ze uitstekend, vergelijkbaar met kunststof kozijnen. De Uw-waarde van het kozijn met drievoudig glas bedraagt 0,82 W/m2K. Ook de Finstral huisdeuren zijn optimaal geïsoleerd.

Lichte moderne woonkamer met grote ramen, wit kookeiland, en zicht op buiten.

Duurzame keuze

Aluminium zorgt voor een moderne look. De kozijnen kunnen aan de binnenzijde ook worden voorzien van eventueel hout, keramiek, metaal of compleet overdekkend glas zonder zichtbare kaders. Er is dus altijd een oplossing naar uw smaak leverbaar! Voor het project in Dordrecht is in overleg met Finstral uitgebreid besproken wat enerzijds gewenst was en anderzijds ook realiseerbaar. Op deze wijze is een optimaal resultaat bereikt.

Kozijnen van aluminium zijn verder duurzaam. Het gerecyclede deel aluminium in de productie bedraagt op dit moment al 47%. In 2030 wil het Europese concern Finstral compleet CO2-neutraal zijn. Bij Finstral wordt isolatieglas verder altijd verlijmd met het vleugelprofiel. Zo verleent niet het profiel, maar het glas de vleugels hun stabiliteit. Op die manier kan Finstral het materiaalgebruik optimaliseren: de vleugelprofielen kan men een stuk smaller extruderen en er is maar de helft van de hoeveelheid wapeningsstaal nodig, vergeleken met normaal.

Moderne buitenruimte met houten terras, grindtuin en stenen zitkuil naast een huis met donkere gevel."

Finstral streeft verder naar een tweetraps montage. Het stelkozijn wordt daarbij geplaatst in de natte bouwfase en het afgewerkte kozijn wordt pas ingebouwd nadat ruwbouw is afgerond zijn. Dit voorkomt bouwschade en maakt latere vervanging van kozijnen veel eenvoudiger. Deze werkwijze is in Zuid-Europa heel gebruikelijk. Finstral wil dit de norm voor de sector maken.

Voor verschillende materiaalcombinaties van Finstral-kozijnen zijn er sinds 2022 Environmental Product Declarations (EPD’s): kunststof, kunststof-aluminium, aluminium en aluminium-hout. Wilt u meer weten op de milieuvoordelen? Neem dan contact op met Finstral.

Terug naar het project in Dordrecht. Wat zijn de ervaringen van de bewoners? Die zijn volgens Finstral super tevreden. Hun project heeft zelfs in het speciale Hardcover boek van The Art of Living gestaan. Een resultaat om trots op te zijn!

Moderne buitenruimte met houten terras, grindtuin en overdekte lounge naast een huis met donkere gevel.

Over Finstral

De Zuid-Tiroolse onderneming Finstral maakt en monteert aluminium en kunststof kozijnen, alsmede huisdeuren en glasgevels. Het is momenteel één van Europa’s toonaangevende fabrikanten van kozijnen, huisdeuren en glasgevels. Het familiebedrijf omvat vijftien fabrieken, 27 Studio’s en circa 1.600 medewerkers en is in totaal veertien landen vertegenwoordigd. In Nederland zijn er studio’s in Apeldoorn en sinds 2023 ook in Hoofddorp.

Kunststof en aluminium

Finstral levert kunststof profielen met een ingewalste houtnerf en een gesatineerde structuur. Deze is in het profiel geperst en door-en-door gekleurd. Hierin is Finstral uniek omdat het geen folies gebruikt.

De aluminium kozijnen hebben door een kunststof kern een hoge isolatiewaarde. Ze zijn modulair opgebouwd, waardoor hout, keramiek of volledig glas aan de binnenzijde toegepast kan worden. Dit maakt de keuze oneindig. Met meer dan 10 soorten houtkleuren, meer dan 200 kleuren aluminium en verschillende kunststof kleuren is de diversiteit enorm.

Finstral heeft alles in eigen hand, van poedercoating met seaside qualicoat label, eigen houtproductie tot aan eigen glasproductie met meer dan 200 soorten glas. Alles wordt in eigen beheer geproduceerd.

Finstral
finstral.com