Vrijloopdeurdrangers ideaal voor woningentreedeuren

Artikel delen

De TS 99 FL vrijloopdeurdranger vormt een succesvolle oplossing voor brand- en rookwerende deuren, want dankzij de vrijloopfunctie openen en sluiten de deuren zonder enige merkbare vorm van weerstand. Door de vrijloopfunctie blijft de deur vrij te bewegen, alsof er geen deurdranger op de deur gemonteerd werd. Alleen in geval van brand of stroomuitval zal de deurdranger de deur vanzelf sluiten.

Deurdranger op een felle rode deurVanaf 1 juli 2021 geldt er een aanpassing in het Bouwbesluit op het gebied van de zelfsluitendheid van woningentreedeuren in appartementengebouwen. Dat geldt voor situaties waarbij de woningentreedeur grenst aan een gezamenlijke inpandige vluchtweg. Voor hoogbouwprojecten geldt in veel gemeenten het voorschrift dat de vrijloopdeurdranger door de gemeente/brandweer visueel gecontroleerd moet kunnen worden zonder dat de bewoner de deur hoeft te openen. Praktisch betekent dit dat de deurdranger aan de niet-scharnierzijde (gangzijde) gemonteerd wordt.

De TS 99 deurdranger is uitermate geschikt voor woningentreedeuren in appartementen met inpandige vluchtroute. De variant met unieke kopmontage niet-scharnierzijde montagepositie bij 50-96 mm terugligging komt aan de gemeentelijke eisen voor visuele inspectie tegemoet.

Unieke gecertificeerde oplossing:

  • Gecertificeerd volgens EN1155 voor de montage op de bovendorpel van het kozijn aan de niet-scharnierzijde
  • Vrijloop vanaf 0° deuropeningshoek
  • Barrièrevrije toegang conform ITs-3B
  • Geen beperking in de vrije doorgangshoogte
  • Voedingskabel onzichtbaar
  • Voor een terugligging van 50-96 mm

De dormakaba TS 99 FL serie vrijloopdeurdrangers kunnen zowel door een brandmeldinstallatie als door stand-alone rookmelders aangestuurd worden.

Meer weten? Bezoek de website of mail naar info.nl@dormakaba.com.

Dormakaba
www.dormakaba.com