Lichtgewicht isolatieglas

Artikel delen

Stolker Glas introduceerde tijdens de beurs Gevel 2012 te Rotterdam lichtgewicht isolatieglas. Met dit nieuwe type isolatieglas is een gewichtsbesparing van ruim 50 procent mogelijk. Het duurzame glas met een gasvulling en low e-coating is ook in de HR++ classificatie leverbaar.

De beglazing is door het geringe gewicht eenvoudig te tillen en te plaatsen. Dit bespaart fysieke energie van personeel en resulteert in lagere transportkosten en in slankere raamconstructies. Bovendien is door behandeling het isolatieglas koud buigbaar en geschikt voor grote overspanningen. Het glas is ook verkrijgbaar als gelamineerd veiligheidsglas, waardoor het toepasbaar is als horizontale en verticale beglazing. Het groene glas is reeds toegepast in een renovatieproject van Hogeschool Rotterdam.

Het lichtgewicht isolatieglas is specifiek interessant voor glasspecialisten en bouwbedrijven die werken met grote glasoverspanningen. Glasspecialist Robert Smits van ABT, multidisciplinair adviesbureau op het gebied van bouwtechniek, standplaats Velp: ‘Voor de renovatie van Hogeschool Rotterdam hebben wij specifiek gekozen voor het groene lichtgewicht buigbare isolatieglas van Stolker. Het monumentale glas-in-lood in het Museumpark-gebouw van Hogeschool Rotterdam bevond zich in een slechte conditie, maar moest worden behouden. Ter renovatie van deze glasconstructie bleek het lichtgewicht isolatieglas de beste oplossing te zijn. Aangezien het glas dun is, kon het samen met het glas-in-lood in de sponning worden geplaatst. Daarnaast zijn de bouwfysische prestaties van het lichtgewicht glas bijzonder goed. Het uiteindelijke resultaat mag er zijn.’

Stolker Glas Ede b.v., Ede, (0318) 64 12 14, www.stolkerglas.nl