Natuurlijk alternatief voor gipsplaten

Artikel delen

Pavatex, leverancier van natuurisolatie, brengt met PAVAROOM een nieuwe droogbouwplaat op de markt die een combinatie biedt van isolatie- en stucplaat ineen. Deze slimme en doeltreffende oplossing bestaat uit een binnen-afwerkingsplaat voor schuine zolderdaken, plafonds, scheidingwanden, knieschotten en voorzetwanden.
 

PAVAROOM bestaat uit houtvezelisolatie van 30 mm dikte die tweezijdig voorzien is van een vlakke witte afwerkingslaag op cellulose-basis. Daardoor is een dampremmende of luchtdichtende folie overbodig. De afwerkingslaag vormt tevens een ideale ondergrond voor verschillende afwerkingen. Zo kan de plaat na het aanbrengen worden gestuct. En wanneer er blind wordt geschroefd, kan de plaat direct worden geschilderd. Natuurlijk bij voorkeur met een natuurlijke muurverf, zoals leem-, kalk- of silicaatverf, maar een meer reguliere latexverf is ook geen probleem.
Met een gewicht van slechts 7,2 kg/m2 is de droogbouwplaat lichter dan de meeste GK of GF gipsplaten en door de stevige veer- en groefverbinding laat de plaat zich snel en eenvoudig verwerken op een staanderstructuur of een ondergrond van dak- of vloerbalken met een maximale hart-op-hart afstand tot 80 cm. Daarnaast biedt PAVAROOM extra isolerende werking; daarbij blijft het binnen koeler door de zomerse hittebescherming van de natuurlijke houtvezels. Voorts is sprake van een hoge geluidsisolatie door een relatief hoge dichtheid. Dit alles maakt het nieuwe product bij uitstek interessant voor toepassingen in de houtskeletbouw.

Inropa Greenbuild b.v., www.pavatex.nl