Van Wijnen reikt prijs uit meest veilige bouwplaats

Artikel delen

Het bouwteam van het nieuwe appartementencomplex aan de Bisonspoor in Maarssen heeft de Van Wijnen Bouwplaatstrofee 2017 gewonnen. Van Wijnen reikt deze stimuleringsprijs jaarlijks uit aan de bouwplaats die uitblinkt in veiligheid, duurzaamheid en faalkostenreductie. Dit jaar was er in de interne kwaliteitscompetitie extra aandacht voor het thema veiligheid

Het winnende bouwteam.

Voor Altera Vastgoed ontwikkelde en realiseerde Van Wijnen in het centrum van Maarssen een gebouw met 60 vrije sector huurappartementen boven een half verdiepte stallingsgarage. Bijzondere uitdaging voor het bouwteam was de ligging van de compacte bouwplaats in het drukke winkelcentrum met aangrenzende markt. Hierdoor moest veel rekening worden gehouden met invloeden vanuit de omgeving zoals het winkelende publiek, verkeer en de logistiek van bevoorrading van de winkeliers. Het bouwteam wint de trofee omdat de bouwplaats uitblonk in veiligheid, overzichtelijkheid en afvalscheiding met als resultaat een zeer tevreden opdrachtgever. De appartementen aan de Bisonspoor zijn eind vorig jaar in gebruik genomen.

Bisonspoor in Maarssen

Verantwoordelijkheid

De Van Wijnen Bouwplaatstrofee bestaat al meer dan 20 jaar. Aan de keuze voor de winnaar gaat een serieus en intensief selectieproces vooraf. Commissies, bestaande uit gepensioneerde collega’s, bezoeken gedurende het jaar op verschillende momenten alle Van Wijnen-bouwplaatsen en nomineren uiteindelijk vijf bouwteams voor de prijs. Directeur Ben Bergsma: “Veiligheid op het werk heeft deze keer extra aandacht gehad van de jury. Wij willen bereiken dat elke medewerker van Van Wijnen zich verantwoordelijk voelt voor zijn eigen veiligheid en die van de mensen waarmee hij samenwerkt. Samen moeten we er alles aan doen dat iedereen ‘s avonds weer gezond thuis komt. Daarnaast is onze overtuiging dat als je focust op veiligheid vanzelf de kwaliteit, klant- en medewerkerstevredenheid omhoog gaat. Kortom: dat je dus elke dag beter wordt.”
De winnaar wordt ieder jaar door een gastspreker bekend gemaakt. Dit jaar was dat director logistics Olaf van den Brink van Bol.com, voor wie Van Wijnen vorig jaar het nieuwe fulfilmentcentrum in Waalwijk opleverde.