C2C kozijnen

Artikel delen

Vihrea-kozijnen, ramen en deuren worden geproduceerd door Cradle-to-Cradle gecertificeerde timmerfabrieken. Dit gebeurt, volgens een vaste specificatie van hoogwaardige en duurzame componenten en materialen. Daaronder Finti dat Scandinavisch naaldhout transformeert in hout met prima eigenschappen, vergeleken met hardhout.

Ieder Vihrea-element bevat een chip en bijbehorende software waarin alle bestek- en onderhoudsgegevens worden opgeslagen. Met de Vihrea-app kan de chip worden uitgelezen en de data worden bijgewerkt na werkzaamheden. Dit bespaart tijd en kosten en vereenvoudigt het management van renovatie en onderhoud.

De kozijnen, ramen en deuren worden gemaakt met de meest verantwoorde materialen en componenten van gerenommeerde producenten. De meeste daarvan zijn al C2C gecertificeerd en inmiddels wordt zelfs een C2C-certificaat aangevraagd voor de gehele Vihrea-elementen. De elementen zijn verder KOMO-gecertificeerd en hebben de levensduur van een gebouw. Ook hoeven ze pas na 12,5 jaar worden overgeschilderd en gaat de combinatie van chip, app en software enorm besparen op renovatie en onderhoud. Want eigenaren en beheerders kunnen met behulp van de Vihrea software hun onderhoud snel, foutloos en tegen lage kosten managen en onderhoud- en renovatiemedewerkers efficiƫnt aansturen, altijd met de juiste materialen. De combinatie chip-app-software is ook geschikt voor andere bouwelementen. Denk aan badkamer en verwarming.

Finti-hout

Het Finti-hout in Vihrea is ook bijzonder. Dit Scandinavische naaldhout uit productiebossen krijgt een gepatenteerde warmtebehandeling in de fabriek in Haaksbergen. Daardoor krijgt het volgens Vihrea betere eigenschappen dan tropisch hardhout, kunststof en aluminium. Zo heeft een SHR-test uitgewezen dat Finti een zeer hoge isolatiewaarde heeft van 0,095 Lambda. Dat is tot wel >58% beter dan tropische houtsoorten.
De samenwerkende Vihrea-partijen zijn: AGC, AKZO, BSW, Deventer, Duco, Finti, Frencken, Holonite, Hoppe, Roto-Frank en Soudal.

Vihrea, www.vihrea.eu