Architectuur in je broekzak

Artikel delen

Een app voor Nederlandse architectuur. Was die er nog niet? Nee, dus. Terwijl het zo logisch lijkt. We wonen in huizen, werken in gebouwen en lopen er op straat langs. Maar … ken jij het verhaal achter de gevel? De BOQUE app neemt je mee op architectuurreis. De gratis app is een podium voor moderne architectuur, voor en door architectuurprofessionals én jouw gids in de gebouwde omgeving.

In de BOQUE app vertellen architecten, bouwers en leveranciers het verhaal achter het gebouw. Laagdrempelig en vanzelfsprekend, met mooie foto’s en aansprekende verhalen. Samen voeden zij de app die als inspiratiebron dient voor collega-architecten, opdrachtgevers en iedereen die de Nederlandse en Belgische architectuur een warm hart toedraagt.

Visitekaartje

“We zijn het visitekaartje voor architectuur. Loop je op straat en wil je meer over een gebouw weten, dan heb je die informatie letterlijk binnen handbereik. Maar je kunt ook rustig achter je bureau of in een luie stoel projecten in de app zoeken; op architectenbureau, materialen of bijzondere kenmerken en thema’s zoals circulariteit. BOQUE navigeert je door het stedelijke landschap”, zegt Katja van Roosmalen. Met Christel Verbiesen is zij de initiatiefnemer van de BOQUE app.

Toegankelijk

“Zet een marketeer en een hoofdredacteur samen en dit is het resultaat”, vult Christel aan. “Een aantrekkelijk medium dat voor iedereen toegankelijk is. BOQUE app maakt architectuur leuk en is een toonzaal voor de mooiste bouwwerken in Nederland. Het is een eyeopener waar je blij van wordt. Iedere keer weer word ik verrast door de prachtige projecten die erin staan.”

Architectuurshowroom

Bij de lancering op 10 november stonden al meer dan 1.000 projecten in de BOQUE app. “Een aantal dat snel zal groeien”, verwachten de initiators. “De belangstelling voor deelname is groot en de eerste reacties uitsluitend positief. Samen verdichten we de kaart en vullen we onze architectuurshowroom.”

Aan de slag!

De mogelijkheden van de BOQUE app ontdek je als je ermee aan de slag gaat. Dus, ga naar de App Store of Google Play en installeer de app op je telefoon! Het is gratis.
Wil je jouw projecten in de app tonen? Meld je dan aan op de site www.boque.nl.