Inbouwsysteem douche doorontwikkeld

Artikel delen

Bette heeft haar universele inbouwsysteem voor douchebakken en vlakke douchevloeren verder ontwikkeld. Met als doel: besparing op montagetijd en een grotere inzetbaarheid en flexibiliteit. Het modulaire inbouwsysteem kan voor vele series douchebakken en vlakke douchevloeren worden toegepast bij alle drie de inbouwvarianten: bodemgelijke inbouw, nagenoeg bodem gelijk of in combinatie met een opbouwsokkel.

De hoogteverstelling is onder andere aangepast. De stelvoeten zijn nu met de hand, zonder gereedschap, verstelbaar van 75 tot 215 mm. De fixatie gebeurt nu eenvoudig met een moer, het instellen van de hoogte gaat nu dus zeer snel. De stelvoeten kunnen op elke plaats op het frame worden gepositioneerd, zodat oneffenheden op de vloer en leidingen omzeild kunnen worden.

Tot voorheen kon de hoogte afstelling ook na het aanbrengen van het afdichtsmiddel en voor het monteren van de douchebak van bovenaf worden uitgevoerd. Het lastige opnieuw uitnemen van het raam voor de fijnafstelling is nu niet meer nodig omdat de stelschroeven goed van bovenaf bereikbaar zijn. Dit betekent dat de douchebak pas na het tegelen geplaatst hoeft te worden en dat dan ook de fijnafstellingplaats kan hebben.

In plaats van hout zijn de bekistingshulpstukken nu van polypropyleen en hebben een eenheidslengte, zodat ze niet meer ter plaatse op maat gezaagd hoeven worden. Bovendien zijn deze hulpstukken snel en eenvoudig in het frame te schuiven, speciale schroeven zijn niet meer nodig. Tot slot zijn de wand afstandshouders aangepast. Deze zijn nu gescheiden van de stelvoeten en kunnen licht gedraaid worden. Voor de installateur het voordeel dat de stelvoeten willekeurig gemonteerd kunnen worden zonder rekening te houden voor welke wand de afstandshouders nodig zijn.

Bette
www.bette.nl