Verhuizen? Hier moet je aan denken!

Artikel delen

Verhuizen doe je niet iedere dag. Gelukkig maar, want het is voor de meeste mensen niet de grootste hobby. Natuurlijk is het leuk om een nieuwe woning te betrekken en een spannend avontuur aan te gaan, maar er komt ook een hoop regelwerk aan van pas. Denk hierbij niet alleen aan het inpakken van je oude spullen, maar ook aan het treffen van voorbereidingen voor de verhuizing, het kopen van nieuwe meubels, vakmensen regelen voor de verbouwing en ga zo maar door. Het is heel begrijpelijk dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen we je in dit artikel een beetje op weg. Verhuizen? Hier moet je aan denken!

1. Print alles uit en bewaar het zorgvuldig

Wanneer je een nieuwe woning betrekt zal je heel veel belangrijke informatie via de mail ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan een voorlopige koopovereenkomst, bouwtekeningen of e-mailverkeer tussen vakmensen en jou. Het is belangrijk om alles netjes geordend te bewaren. Wanneer je twijfelt over bepaalde afspraken of als je nog even iets terug wilt zien, heb je alles netjes bij de hand. Print daarom de belangrijkste stukken uit en stop deze in een mapje bij elkaar. Een printabonnement afsluiten kan hierbij verstandig zijn. Zo hoef je je naast de verhuizing geen zorgen te maken over de voorraad inkt in huis. De computer geeft een seintje door wanneer de cartridges op zijn en je ontvangt ze automatisch thuisgestuurd. Wel zo handig gedurende de hectiek omtrent de verhuizing.

2. Zeg lopende abonnementen op

Ook is het belangrijk om je huidige abonnementen eens onder de loep te nemen. Denk hierbij aan een abonnement voor televisie & internet, gas, water en stroom en andere diensten waarvan je gebruikt maakt in de huidige woning. Het is belangrijk om deze vroegtijdig op te zeggen, zo voorkom je dubbele lasten. Geef tevens je adreswijziging door als je ook in de nieuwe woning gebruik wilt maken van hun diensten.

3. Aan wie geef je de adreswijziging door?

Het is raadzaam om de weken voor de verhuizing de post die binnenkomt te verzamelen. Doe dit voor minimaal een maand en bekijk van welke bedrijven en instanties jullie post ontvangen. Stuur deze een mailtje of neem telefonisch contact op om jouw adreswijziging door te geven. Zo ontvang je niet alleen direct je post op de nieuwe locatie, maar voorkom je ook frustraties bij de nieuwe bewoners. Bij de gemeente of Belastingdienst hoef je geen adreswijziging door te geven. Dit gaat automatisch wanneer je je op een nieuw adres laat inschrijven.

4. Pak alvast in

Veel mensen maken de fout om pas enkele dagen voor de verhuizing in te pakken. Dit zorgt echter voor onnodig veel stress. Wij raden daarom ook aan om het inpakken in kleine beetjes aan te pakken. Begin op zolder, de schuur of garage. Hier liggen vaak spullen die de komende tijd niet meer gebruikt worden. Deze kunnen direct ingepakt worden. Ook prullaria, accessoires en fotolijstjes kunnen eventueel al ingepakt worden. Het staat misschien wat minder gezellig in huis, maar dit is maar tijdelijk. Door vooraf al het grootste deel in te pakken, voorkom je een hoop stress gedurende de dagen rondom de verhuizing.