Woningen Pleineslaan Den Dolder na renovatie historisch en modern tegelijk

Artikel delen

Na een lang voortraject en intensief overleg met bewoners en gemeente, leverde Woongoed Zeist deze week de laatste woning op aan de huurders. Deze renovatie aan de Pleineslaan in Den Dolder was uniek omdat met behoud van de monumentale status de 18 woningen nu een energielabel A hebben. “Wij wonen hier als een koningspaar! Ik vind het schitterend geworden.

Zo comfortabel én mooi afgewerkt”, zegt een tevreden bewoner. 19 december vierde Woongoed Zeist met de bewoners dat na twee jaar renoveren het project klaar is.
Onder leiding van de heer Pleines onthulde wethouder Sander Jansen samen met Rob Wassenberg, directeur van Woongoed Zeist, een informatiebord op het Pleineslaan plein ter gelegenheid van de oplevering. De Historische Vereniging Den Dolder leverde de informatie en de foto’s. Voorbijgangers kunnen nu iets lezen en zien over de geschiedenis van deze woningen.

De renovatie was ingrijpend. De historische voorgevel bleef staan. Tegen de achterzijde bouwde Woongoed Zeist een nieuwe duurzame woning terug. Daarnaast zijn oude historische details aan de voorzijde teruggebracht. Woningbouwvereniging Duivendorp bouwde de woningen 1921 voor de arbeiders van zeepfabriek De Duif.