OudNieuw

Artikel delen

In de oude polikliniek van het Groot Ziekengasthuis in ‘s-Hertogenbosch zijn in opdracht van woonzorgorganisatie Domus Magnus 39 luxe woonzorgappartementen gebouwd, waarvan 6 zorghotelappartementen. De zorghotelappartementen bieden een huiselijke plek met de zekerheid van zorg voor herstel na een ziekenhuisopname of als het thuis even niet meer gaat.

De voormalige polikliniek werd in 1932 gebouwd naar een ontwerp van architect J.J. van Dillen. De bouwstijl wordt ook wel de zuidelijke variant van de Amsterdamse School genoemd. Opvallend is de entree, die destijds zo werd ontworpen dat taxi’s en ambulances overdekt konden voorrijden.

De oude polikliniek ligt op het voormalige terrein van het Groot Ziekengasthuis. Jarenlang was het Jeroen Bosch-ziekenhuis er gevestigd, maar dat verhuisde in 2011 naar de rand van ‘s-Hertogenbosch. Rondom de oude polikliniek komt een combinatie van nieuwbouw en monumentale panden om in te wonen, werken en winkelen.

Foto’s: Kentie en Partners Architekten / www.stadsarchief.nl / www.groetenuitdenbosch.nl / Domus Magnus