Consortium stapt in graskarton

Artikel delen

Een consortium van Nederlandse en internationale bedrijven, onder leiding van Raab Karcher Greenworks, gaat de ontwikkeling van graskarton aanjagen. Greenworks heeft daartoe een ‘Koplopergroep Graskarton’ geformeerd. Rijkswaterstaat is leverancier van het bermgras dat daarvoor wordt ingezet.

In het kader van circulariteit en de benutting van afval als grondstof, onderzoekt het consortium dit jaar of bermgras van rijkswegen toepasbaar is in diverse kartonproducten. Denk aan verpakkingen voor bouw- en installatiematerialen en consumentenartikelen, gipskarton en systeemwanden. Rijkswaterstaat beheert in ons land ruim 18.000 hectare aan wegbermen met gras, dat nu nog geen hoogwaardig circulair product oplevert. Voor dit innovatieve ontwikkeltraject hebben de bedrijven een gerenommeerde papierproducent in de arm genomen.

In het kader van circulariteit en de benutting van afval als grondstof, onderzoekt het consortium dit jaar of bermgras van rijkswegen toepasbaar is in diverse kartonproducten. Denk aan verpakkingen voor bouw- en installatiematerialen en consumentenartikelen, gipskarton en systeemwanden. Rijkswaterstaat beheert in ons land ruim 18.000 hectare aan wegbermen met gras, dat nu nog geen hoogwaardig circulair product oplevert. Voor dit innovatieve ontwikkeltraject hebben de bedrijven een gerenommeerde papierproducent in de arm genomen.