Ruimte voor nieuwe vloerisolatie-specialisten

Artikel delen

De SBVN is een unieke kleine branchevereniging voor specialisten in vloerisolatie op basis van reflecterende folies. Dertig jaar geleden opgericht als lobby-club is de Stichting Belangenbehartiging Vloerisolatie Nederland getransformeerd naar een branchevereniging van circa vijftig meest kleine bedrijven. Kwaliteitsverbetering, kennisuitwisseling, eerlijke voorlichting en een betrouwbare installatie bij de particulier zijn de meest in het oog lopende speerpunten.

De SBVN is dus geen consument gerichte organisatie maar biedt wel aan woningeigenaren en huurders een platform met voorlichting, achtergrondinformatie en onpartijdige hulp bij het vinden van een passende installateur met het meest geschikte product. De SBVN wil ook feiten en fabels duiden.

“Isolatie op basis van reflectiefolie – in welke vorm ook – is gebleken het meest effectief te zijn en ook meest duurzaam. Onze leden zijn vooral actief in vloerisolatie – niet te verwarren met ‘kruipruimte-isolatie’ al hoort een vochtwerende bodemfolie wel tot de vaste ingrediënten. De SBVN-installateurs hechten grote waarde aan de gezondheidsaspecten voor bewoners, aan het circulaire aspect en de kleinste LCA (levensloop) van de materialen.”

Op lange termijn ziet het bestuur als kernopdracht voor de SBVN: et bieden van totaaloplossingen voor een gezond binnenklimaat met zo min mogelijk milieubelasting, startend vanuit vloerisolatie. Het bestuur van de SBVN-brancheorganisatie is op zoek naar nieuwe leden. Onder het motto: ‘Samen sterk en goed geïnformeerd, vaak in onderlinge vriendschap!’ Kijk voor meer informatie op onderstaande website.

SBVN
www.sbvn.info