Compacte zonneboiler ongekend interessant voor corporaties

Artikel delen

De zon schijnt van een andere kant als het gaat om het verduurzamen van corporatiewoningen. Een nieuw type compacte zonneboiler maakt warm water óp het dak van de woning. Zonder pomp, zonder regelinstallatie en zonder onderhoud. De huurder merk er niets van. Alleen een lagere energierekening.

De compacte zonneboilers hebben hun prestaties al jaren bewezen bij particulieren, maar de ontwikkelaars merken dat corporaties huiverig zijn voor deze onbekende oplossing. Terwijl dit technische hoogstandje de kans biedt met beperkte middelen een enorme verduurzamingsslag te maken. Het systeem, ter grootte van twee dikke zonnepanelen, is met slechts twee waterleidingen (koud erin, warm eruit) eenvoudige aan te sluiten op de bestaande cv-combiketel of boiler van de woning. Maar ook op een toekomstige warmtepomp. Het is daarom een echte ‘no regret’-maatregel, die meer CO2 bespaart dan PV-panelen en direct tot een lagere energierekening leidt. Bovendien zit er standaard al een flinke subsidie op, waardoor de investering beperkt is.

SOWISE Solar, dat de compacte zonneboiler ontwikkelde, wil vaart maken met de verduurzaming en roept corporaties op een pilot of (extra gesubsidieerd) demonstratieproject met hen te doen. “We zoeken corporaties die een leidend voorbeeld willen zijn. Die ervaringen met de compacte zonneboiler met anderen willen delen. Want als er één schaap over de dam is, volgen ze allemaal. Daar zijn wij van overtuigd.” Corporaties die de handschoen willen oppakken, kunnen vrijblijvend contact opnemen met SOWISE Solar.

SOWISE Solar
www.sowisesolar.com