Hekdrager: de handige tool voor hekken

Artikel delen

De paperclip. Klittenband. Het post-it briefje. Allemaal ‘toevallige’, eenvoudige uitvindingen die het leven écht eenvoudiger maken. In deze categorie voegt Heras Mobile Fencing & Security er nu een toe: de Hekdrager. Superhandig!

Iedereen die ooit hekken plaatste, weet dat dit zwaar is. Toch is het noodzakelijk om bouwplaatsen veilig en beschermd te houden. Maar snel plaatsen is werk voor ervaren monteurs. Minder ervaren lieden zijn al snel aangewezen op ‘meer handen’; je hebt minimaal twee mensen nodig om snel en goed te kunnen werken.

Fontys Hogescholen

Dat kan anders, was de gedachte bij Heras Mobile. Samen met studenten van Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek werd gezocht naar een tool om hekken eenvoudiger te kunnen tillen, dragen en plaatsen. Het antwoord was even eenvoudig als ingenieus: de Hekdrager. Een uitvinding in de klasse: waarom was dat er nog niet veel eerder?

Houten handvat

De Hekdrager  is een beugel met een houten handvat. De vorm van de beugel zorgt voor een hefeffect waarmee het hek kan worden opgetild. Klem de Hekdrager in het midden van het hek te klemmen en het gewicht wordt evenwichtig verdeeld. Één persoon kan nu een bouwhek dragen! Het houten handvat zorgt voor makkelijke en prettige grip.


De Hekdrager is vanaf heden vast onderdeel van het Heras Mobile-assortiment. Niet alleen voor de minder ervaren ‘hekkenplaatser’; ook doorgewinterde monteurs zullen hem graag gebruiken!

Heras Mobile Fencing & Security, www.heras-mobile.nl