Keukenmontage zonder de Zweedse legpuzzel

Artikel delen

Tot voor kort waren IKEA keukens alleen voor particulieren te koop. Tegenwoordig kunnen ook bedrijven hier keukens aanschaffen. Bij projectmatig werk gaat het vaak om grotere aantallen. IKEA is de enige keukenproducent/leverancier die de keukenkasten in platte pakketten aflevert. Deze moeten eerst nog in elkaar gezet en daarna gemonteerd worden. Het in elkaar zetten van deze keukens vergt een bijzondere expertise die reguliere keukenmontagebedrijven doorgaans niet hebben. Vijf IKEA keukenmontagebedrijven hebben zich kortgeleden dan ook verzameld in een firma die nu ook projecten voor het bedrijfsleven uitvoert.

Voor het in elkaar zetten en eventueel monteren en installeren van IKEA keukens.

Ikea keukens hebben geen geheimen meer voor de ervaren Kastup-monteurs.

Berg onderdelen

Iedereen kent ze, de keukens van IKEA. Fraai, trendy, kwalitatief hoogwaardig en handzaam. Maar wanneer je een keuken bij het Zweedse woonwarenhuis bestelt krijg je een berg bouwpakketten thuisbezorgd. Pakketten met losse materialen voor kastjes, keukenapparatuur, schroefjes, moertjes, palletjes, duveltjes, werkbladen, handgrepen en alle andere benodigdheden. Deze gaan vergezeld van een behoorlijk aantal gebruiksaanwijzingen. Doorgaans hebben bedrijven en/of particulieren weinig zin of tijd om deze keukens zelf in elkaar te zetten en besteden dit werk dan ook graag uit. Dat kan vanaf nu bij KastUp. Deze firma is volledig gespecialiseerd in het in elkaar zetten van IKEA keukenkastjes, en monteert en installeert de totale keukens vervolgens snel en vakkundig.

30 jaar expertise

In Nederland zijn er geen aannemers te vinden die grote hoeveelheden IKEA keukens snel en professioneel kunnen assembleren. Zij missen de specifieke expertise, de ervaring en last-but-not-least de tijd daarvoor. Want dit soort werk moet altijd binnen een krap tijdsbestek en binnen een planning uitgevoerd worden. Niet vreemd dat zij zich er niet aan wagen. Bovendien neemt het zeker een jaar tijd in beslag om te leren alle typen IKEA keukens snel in elkaar te zetten. Dat moet anders kunnen want daar liggen kansen, vonden vijf keukenmontagebedrijven die al 30 jaar lang voor IKEA bij particulieren keukens monteren. Ze staken de koppen bij elkaar en hebben de krachten uiteindelijk gebundeld in de firma KastUp. Deze heeft een landelijke dekking en focust zich nu volledig op de professionele aannemer voor bouwprojecten, renovaties en dergelijke. Als aannemers behoefte hebben aan ondersteuning bij het monteren, plaatsen en aansluiten van IKEA keukens, kunnen ze voortaan bij KastUp terecht.

Twee deskundige medewerkers hebben in 3 weken tijd 38 IKEA keukens gemonteerd bij huisartsenmaatschap Hoge Leede.

Geen half werk

De keukens worden op locatie in elkaar gezet en gemonteerd, en indien nodig eveneens geïnstalleerd. Ze worden altijd compleet en onbeschadigd afgeleverd en na afloop blijft er geen verpakkingsmateriaal achter. Alles wordt schoon en netjes achtergelaten. Verder levert deze werkwijze een enorme tijdsbesparing op, want de monteurs kennen elke keuken en elk onderdeeltje daarvan van haver tot gort. En doordat de keukens volgens de hoogstaande normen van IKEA geassembleerd worden, zit er ook nog eens 25 jaar garantie op de keukenkastjes. Dat geldt overigens ook voor de badkamermeubelen, waarvan voor het in elkaar zetten inmiddels ook al aanvragen ontvangen zijn.

38 keukens in Vlaardingen

Bij huisartsenmaatschap Hoge Leede in Vlaardingen heeft KastUp 38 IKEA keukens in elkaar gezet, geplaats en aangesloten. Twee ervaren KastUp keukenmonteurs zijn daarvoor maar drie weken in het pand aan het werk geweest. Omdat dit het eerste grote project van KastUp was, waren bij de oplevering niet alleen afgevaardigden van IKEA Delft aanwezig, maar ook de twee eigenaren van de huisartsenmaatschap, evenals enkele KastUp-vertegenwoordigers. KastUp heeft hier 100% ‘First time right’ gerealiseerd, een door IKEA internationaal gehanteerde kwaliteitsnorm. Maar na 25 jaar ervaring en 35.000 IKEA keukens mag dat ook wel.

Je krijgt een berg bouwpakketten
thuisbezorgd.

Aanpak succesvol

Dat de aanpak van KastUP werkt blijkt uit de vele aanvragen die binnen komen. Er zijn al verzoeken voor 55 keukens ten behoeve van een appartementenhotel, 124 keukens voor NUON en 100 badkamermeubelen voor Viatence in Heerde.