Kwastendag groot succes

Artikel delen

Deelnemers aan de eerste Kwastendag, onderdeel van het (om)scholingstraject ‘Je leven in de verf’, hebben vorige week woensdag schildercertificaten ontvangen voor het succesvol afronden van hun opleidingstraject. Zes deelnemers kunnen direct aan de slag bij een onderhoudspartner van woningcorporatie Mitros. De rest van de deelnemers gaat nog door met leren of zich verder oriënteren.

Negen deelnemers zijn na de Kwastendag op 14 maart, een dag voor werkzoekenden om kennis te maken met het schildersvak, een opleidingstraject gestart via Stichting Nelis. Ze zijn acht weken praktisch in de leer gegaan bij onderhoudspartners Wits Vastgoedonderhoud Utrecht, Rutges Vernieuwt, Talen Vastgoedonderhoud, SW Vastgoedverbetering en Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. Ook hebben de werkzoekenden wekelijks theorielessen gevolgd. Tijdens de theoriedagen zijn alle disciplines van het schildersvak aan bod gekomen, zoals schuren, houtreparatie, lakken en werken met een hoogwerker.

Kans op een baan De onderhoudspartners zijn het traject ingegaan met de intentie dat zij elke enthousiaste deelnemer willen opleiden en na een succesvolle afronding een baan willen aanbieden. Zes deelnemers kunnen nu direct aan de slag. Voor de onderhoudspartners van Mitros is dat een grote winst. Mitros heeft veel schilderwerk en wil de kwaliteit van en capaciteit voor het schilderwerk kunnen waarborgen en de onderhoudspartners hebben een tekort aan goede vakmensen.

Dit najaar spreken Mitros en de onderhoudspartners over een mogelijk vervolg.