Zes kanshebbers voor NRP Gulden Feniks 2019

Artikel delen

Het Nationaal Renovatie Platform (NRP) heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de Gulden Feniks 2019. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan renovatie- en transformatieprojecten van Nederlandse bodem die in het voorafgaande jaar zijn afgerond. Dit jaar gebeurt dat op dinsdag 25 juni, tijdens de Nationale Renovatie- en Transformatiedag.

Met de NRP Gulden Feniks brengt NRP voorbeelden voor het voetlicht om interessante succesfactoren en leerpunten uit de verschillende projecten over te dragen. Dit jaar werd de prijs vernieuwd op basis van een reglement en met andere categorieën dan voorheen, waarbinnen inzendingen konden worden gedaan. Deze categorieën betreffen drie schaalniveaus: S (small /gebouw), M (medium/complex van gebouwen) en L (large/gebiedstransformatie).

Na een eerste beoordeling van de 79 projecten die meedongen naar de prijs bezocht de jury een aantal geselecteerde projecten, die gedurende twee dagen werden bezocht. Tijdens deze bezoeken sprak de jury onder meer met de betrokken opdrachtgevers en ontwerpers.

De genomineerde projecten voor de NRP Gulden Feniks 2019 zijn (in willekeurige volgorde):

  • Eiffelgebouw, Maastricht
  • Innovation Powerhouse, Eindhoven
  • Kijkkoepel Fort Krommenie, Uitgeest
  •  LocHal, Tilburg
  • Stationsrenovatie metro Oostlijn, Amsterdam
  • Sweets Hotel, Amsterdam