Werkplek funest voor privé smartphones

Artikel delen

Veel mensen die in de industriesector werken, gebruiken hun privé-telefoon ook op het werk, en juist daar gaan veel smartphones kapot. Dat blijkt uit onderzoek van TelecomPaper, onlangs uitgevoerd onder 800 Nederlanders in opdracht van RugGear, fabrikant van rugged en ruggedized mobiele apparaten.

Opvallend is dat de ruime meerderheid aangeeft de telefoon met name privé te gebruiken, maar dat ze hem wel meenemen naar het werk en dat daar relatief veel ongelukken gebeuren. Van de werkende populatie die de eigen smartphone gebruikt op het werk, heeft 33 procent te maken gehad met schade. Een vijfde van de respondenten geeft aan zelfs schade te hebben opgelopen aan de privé-smartphone, terwijl ze een toestel van de baas in gebruik hebben. De eigen smartphone wordt dus gebruikt op mogelijk risicovolle plekken, terwijl dat niet de bedoeling is.

Mark Moons, Business Development Director voor Benelux en Iberia van RugGear: “Vrijwel iedereen neemt zijn smartphone altijd mee; we kunnen slecht zonder. Je kunt je afvragen hoe handig het is om een alledaagse privé-telefoon mee te nemen naar dat soort werkomgevingen. Veel vaker dan we denken is een robuuste smartphone het overwegen waard.”
Gevraagd naar wat de gebruikers dan het liefste anders willen zien, kiezen ze toch voor dat laatste. De top 3 wensen is: Bestand tegen vallen, betere accu en een onverwoestbaar scherm.

RugGear
www.ruggear.com