BIM/Concurrent Engineering bij prefabbeton

Artikel delen

Conceptmatig bouwen en legolisering is een ‘hot issue’ in de bouwindustrie. Het Bouw Informatie Model (BIM) is een belangrijk middel om dat te vertalen naar goede eindproducten en hoge kwaliteit, ook in de productie van prefabbetonconstructies. VH Prefab Engineering heeft inmiddels jarenlange ervaring op het gebied van 3D ontwerpen en uitwerken van complexe prefab betonconstructies. “Dat stelt ons in staat tot in detail mee te denken met de wensen van de opdrachtgever, maar ook met die van de uitvoerende partijen en producenten.”

Aan de hand van drie hoofdmodellen; bouwkundig, constructie en installatie wordt het aspectmodel uitgewerkt met daarin alle prefab betononderdelen. Het model wordt voortdurend opgewerkt en verrijkt met alle specifieke ingrediënten en eigenschappen van prefab beton. “We bouwen als het ware een prototype van het bouwproject zodat men in de productie, uitvoering en montage niet voor verassingen komt te staan. Deze methode zorgt ervoor dat we in een vroege fase kennis van de maakbaarheid en uitvoering implementeren. We faciliteren een grotere efficiency, doorlooptijdverkorting, lagere (faal)kosten, minder risico en maximale afstemming van disciplines.”

Nadat de engineering gereed is kan de prefabfabrikant starten met produceren, bouwen en monteren waarbij zij gebruik maken van de productie en uitvoeringstekeningen VH Prefab Engineering. Deze integrale projectaanpak, integratie van ontwerpen en bouwen leidt vaak tot succesvolle samenwerking en boeiende innovaties.

VH Prefab Engineering
www.vh-prefabengineering.nl