Ger Jaarsma nieuwe voorzitter NOA

Artikel delen

Op 30 augustus 2019 heeft de algemene ledenvergadering van NOA, Ger Jaarsma benoemd tot voorzitter. Hij volgt Hendrik Ruys op, die sinds 2016 de vereniging heeft geleid. Op Parc Broekhuizen te Leersum werd Jaarsma door de leden warm onthaald. NOA is de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven.

Ger Jaarsma (1968) is een zeer ervaren bestuurder. Hij is ruim drie jaar voorzitter geweest van NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen. Tevens is Ger Jaarsma lid van de Sociaal Economische Raad. In het verleden was hij naast praktiserend ondernemer en vele andere functies ook voorzitter van de NVVK, de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet. Jaarsma kijkt er naar uit om zijn technisch en bestuurlijk talent in te gaan zetten voor ondernemers in de afbouw. Naast zijn strategisch inzicht en het doorzetten van veranderingen wil hij vooral ook de rol van verbinder op zich nemen.

De leden stemden tijdens de vergadering unaniem vóór de benoeming van Jaarsma als onafhankelijk voorzitter. Ook werd het nieuwe Hoofdbestuur benoemd: Theo Wouters is gekozen tot penningmeester en Bart Briels, Fekke Haringsma, Jan van den Heuvel, Peter Veenstra en Eric van der Zande als bestuurslid. Alle bestuursleden zijn praktiserende ondernemers en enthousiast NOA-lid. Ger Jaarsma gaat gezamenlijk met zijn nieuwe Hoofdbestuur invulling geven aan NOA 2.0. De leden gaven tijdens de vergadering ook hun akkoord op het plan om de vereniging met een heldere structuur toekomstbestendig neer te zetten. ‘Samenwerking’ en ‘open communicatie’ zijn de sleutelwoorden om eensgezind de belangen van aangesloten ondernemers te behartigen!