Isolatieplaten draadzaag

Artikel delen

De DSS300 cc van MAFELL is een draadzaag-systeem waarmee drukvaste en flexibele houtvezelisoltaieplaten bewerkt kunnen worden. Door de isolatieplaten precies op maat te maken, wordt een betere isolatie bereikt en worden koudebruggen en bouwschade voorkomen.

Precies: tot 300 mm snedediepte

De zaagdraad, het carbon-geleidemes en de spaanderruimer: uiterst precies en kwalitatief hoogwaardig zagen van isolatieplaat, dankzij een perfect samenspel van alle onderdelen van dit innovatieve draadzaag-systeem.

Veelzijdige zaagtafel

Of het nu gaat om lang-, dwars- of diagonaal zagen van drukvaste en flexibele isolatieplaten: het insteeksysteem van de ST 1700 Vario zaagtafel kan snel een eenvoudig aan het benodigde zaagwerk aangepast worden. Ook op de steiger.

Eenvoudig schoon met de volumezuiger

Bij het bewerken van houtvezelisolatieplaten komen extreme hoeveelheden stof en spaanders vrij. De S 200 neemt moeiteloos 90% van het vrijgekomen volume op.

Flexibiliteit

Met de DSS 300 cc kunnen ook flexibele isolatiematerialen, bijvoorbeeld voor een dakbeschot of vakwerk, snel en precies bewerkt worden. De zaagdraad en het carbon-geleidemes kunnen tot 45° naar achteren gekanteld worden waardoor ook hoeksneden onder verstek gemaakt kunnen worden, bijvoorbeeld voor dakkapellen en schoorstenen.

Wilt u een vrije vorm zagen? Dat kan door de dubbel getande riem te verwijderen en de keerrol te laten verzinken. Door het ontwerp zaagt de zaagdraad van de DSS 300 cc in alle richtingen nagenoeg zonder beperkingen.

Ook haaks zagen in langs-en dwars richting is eenvoudig. Dit door de liniaal-fix op beide kanten van de geleidliniaal te schuiven, vervolgens de geleideliniaal op het materiaal leggen en de punten van de liniaal-fix in het materiaal drukken. Glijder monteren, DSS 300 cc op de liniaal zetten, zagen, klaar.

Meer informatie op de website van Mafell.