Schöck helpt aannemer met achteraf-montage van balkons

Artikel delen

Het monteren van balkons na de bouw van het casco of zelfs na de gevelsluiting heeft grote voordelen in het bouwproces. Schöck maakt dit nu mogelijk met nieuwe oplossingen voor achteraf-montage, mét koudebrugonderbreking op basis van de bekende Isokorf® technologie

Door de balkons pas achteraf te monteren zitten ze tijdens het bouwproces niet in de weg.

De Isokorf® verankeringen van Schöck zijn constructief hoogwaardig en onderbreken de koudebrug in de ophanging. Op basis van deze bewezen Isokorf®-techniek heeft Schöck Nederland nu verankeringen ontwikkeld om vrij uitkragende balkons achteraf – dus na de ruwbouw – te monteren. De bevestiging gebeurt middels moeren die op draadeinden worden gedraaid. In de bevestiging zit geen constructieve gietmortel, waardoor onderstempelen van de balkons niet nodig is.

Besparing op steigers

“De ontwikkeling van deze koudebrugvrije verankering achteraf maakt het voor aannemers interessant om hun bouwproces te heroverwegen”, zegt constructeur Gert-Jan van Tol van Schöck Nederland. Vrij uitkragende balkons zitten in het bouwproces vaak in de weg en de kans op beschadigingen en vervuiling van het schoonbeton is groot. De tijdige levering van het prefab beton is in de huidige bouwmarkt een extra risico voor de planning. Montage van de balkons na de bouw van het casco lost deze problemen in één keer op en maakt een optimaal bouwproces mogelijk. Hiermee kan fors worden bespaard op steigers en onderstempeling en kan bijvoorbeeld een hefsteiger worden gebruikt voor het aanbrengen van metselwerk of steigerloos worden gebouwd met sandwichpanelen.

Net als bij de andere Isokorf®-verankeringen kan elke bouwer en elke balkonproducent gebruik maken van dit nieuwe Schöck verankeringssysteem. Wel zijn de verankeringen altijd projectspecifiek wat betreft onder meer de benodigde constructieve sterkte, de hoogte van het anker en de lengte van stekken.

Meer informatie: Schöck Nederland, Apeldoorn, www.achterafmontage.nl