Nieuwbouw Duco

Artikel delen

In 2021 hoopt Duco zijn 30ste levensjaar te kunnen vieren in een gloednieuw kantoorgebouw langs de E40 in Veurne (B). Het huidige bedrijventerrein met een totale oppervlakte van 101.000 m² is nagenoeg volgebouwd. In vier jaar tijd steeg de omzet namelijk met 111 % en nam het bedrijf 123 extra werkkrachten aan. Bovendien werd recent een nieuw logistiek centrum gebouwd, waarbij ook de komst van een nieuw volautomatische poederlakkerij een feit was.

Het bestaande zonnepanelenpark werd ook nog eens verdubbeld tot 6.015 panelen die het hele bedrijventerrein energieneutraal maakt. Dit alles was de voorloper van de grootschalige uitbreiding van de bedrijfsinfrastructuur met een hypermodern kantorencomplex, goed voor een totale oppervlakte van 7.500 m² kantoorruimte, waarmee afgelopen zomer gestart werd.

Naast oog voor esthetiek en een strakke architectuur, wordt het nieuwe kantoorgebouw voorzien van de nieuwste duurzame technieken die zorgen voor een energieneutraal gebouw. Zo wordt er gebruik gemaakt van een ingenieus systeem van geothermie met betonkernactivering voor het verwarmen en koelen. Dat vormt samen met een slim systeem van vraaggestuurde natuurlijke ventilatie en intensieve nachtventilatie voor een aangenaam en bovenal gezond werkklimaat. Absolute eyecatcher voor de gevel is de structurele buitenzonwering met rechthoekige design lamellen die zorgen voor een optimaal werkklimaat en een maximale daglichttoetreding. Hierdoor krijgt oververhitting tijdens de warme zomermaanden geen kans.

Gezondheid centraal

Met het nieuwe kantoorgebouw kan de Belgische ventilatiespecialist dan ook meteen een visitekaartje afgeven op het vlak van duurzame ventilatie in combinatie met architecturale zonwering. Of hoe op een natuurlijke manier een gezond binnenklimaat voor alle medewerkers gecreëerd wordt, zonder gebruik te maken van energieverslindende airco’s. ‘Gezondheid centraal’, een onderdeel van de bedrijfsmissie dat ook doorgetrokken wordt naar de nieuwe kantoren, waar naast ergonomische kantoorruimtes en vergaderzalen ook ruimte is voor een fitness.