In alle opzichten een duurzame renovatievloer

Artikel delen

De Combifor systeemvloer van Duofor is uit milieuoogpunt bijzonder duurzaam. De hoogwaardig verzinkte zwaluwstaartplaten en profielen, recycleerbare isolatiematerialen en de demontabele modulaire opbouw staan garant voor een milieuvriendelijke en circulaire bouwoplossing. Bij de droogbouwvariant van het vloersysteem kunnen alle profielen en haakbeugels, het EPS en de houten underlayment platen hergebruikt worden. Ook kunnen isolatie- en underlaymentplaten uit andere systemen ingezet worden. De hoge isolatiewaarden van de Combifor systeemvloer maakt hem ook uitermate energievriendelijk. En met deze systeemvloer bespaart de aannemer op materiaalgebruik.

 

De milieuvriendelijkheid is één aspect van het vloersysteem. Ook de verwerking kun je als arbo-vriendelijk beschouwen, want het unieke aan de systeemvloer is de inzet van lichtgewicht geprefabriceerde elementen waarmee de vloer binnen een dag te monteren is in het renovatieproject of binnen de aanbouw of uitbouw. Veelal door één persoon, omdat alle onderdelen van het systeem licht van gewicht zijn en eenvoudig te monteren en af te werken zijn.

Het resultaat is een sterke en stijve vloer, die de gebruiker jarenlang duurzaam plezier biedt dankzij de hoge isolatiewaarde. Bij vloerverwarming is sprake van een gelijkmatige spreiding van de warmte door de uitstekende geleiding van het metaal. In de vloerspouw ontstaat een warmtebuffer waardoor de vloer zijn aangename gelijkmatige temperatuur behoudt.

Wat te denken van de levensduur? De basis van de gepatenteerde systeemvloer bestaat uit speciaal ontworpen en vervaardigde stalen liggers en Duofor® zwaluwstaartplaten. Voor de zwaluwstaartplaat geeft Duofor 50 jaar garantie mee, waardoor deze vloerrenovatie ook nog eens een duurzame investering is.

Informatie: www.duofor.eu