Lucht- en akoestische afdichting met flexibele strippen

Artikel delen

Celdex Airseal Strippen zijn zeer geschikt als duurzame lucht-, thermische en akoestische afdichting. Het product wordt toegepast als afdichting van woningscheidende spouwen, van gevelsluitende elementen of andere toepassingen waar maatwerk vereist is. Airseal Strippen zijn gemaakt uit semi-geslotencellig polyrethaanschuim en zijn dubbelzijdig voorzien van een zwarte TPU folie. Door de flexibiliteit van het materiaal zijn ze eenvoudig comprimeerbaar, waardoor met overmaat een perfecte lucht-, thermische en akoestische afdichting te verkrijgen is.

Door de koudeval rondom de dakconstructie onttrekt de gehele woningscheidende muur warmte uit de woning. Er is ook sprake van trek. Het rondom isoleren van de woningscheidende spouw met minerale wol is niet afdoende, omdat minerale wol niet luchtdicht is. Celdex Airseal Strippen hebben binnen deze toepassing diverse voordelen te bieden. Airseal Strippen zijn uitgebreid getest op luchtdichtheid: klasse 4 (NEN/EN 12207) & klasse 3 (NEN 2687). Het product kan met overmaat klemmend, zonder in de spouw te vallen, rondom in de woningscheidende spouw worden geplaatst. De Strippen zijn snel en eenvoudig, zonder jeuk of irritatie te verwerken. Speciaal voor het afdichten van gevelsluitende elementen is er nu ook een extra zachte variant ontwikkeld. De Airseal Soft Strippen zijn nog makkelijker te comprimeren, waardoor oneffenheden in voegoppervlakken eenvoudig kunnen worden afgedicht.

De Airseal Strippen zijn een onderdeel van het Dichtgarant concept voor luchtdicht bouwen. Binnen het concept heeft Celdex toegewerkt naar een Dichtgarant Detailboek, waarin meer dan 50 standaarddetailleringen zijn opgenomen. Het detailboek is te downloaden op www.celdex.nl.

Celdex
celdex.nl