Rotterdamse Lloydpier getransformeerd naar energieneutraal wooncomplex

Artikel delen

De gemeente Rotterdam heeft Kondor Wessels Vastgoed als winnende partij geselecteerd voor de ontwikkeling van Blok D op de Lloydpier in Rotterdam. De Lloydpier wordt gezien al een van de belangrijkste transformatiegebieden in de stad. Onder de naam WERF&CO – een samenwerking van Kondor Wessels Vastgoed, Paul de Ruiter Architects, WE Architecten en ZUS – worden er 135 woningen ontwikkeld. Daarnaast worden er 10 PO kavels uitgegeven, die ruimte bieden voor eigen invulling. De woningen zijn ontworpen met een avontuurlijke binnenwerf en een horecagelegenheid. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2021.

Een grote gevelopening, het zogeheten Maasvenster, zorgt voor een unieke verbinding tussen de binnenwerf en de Maas. is Kondor Wessels Vastgoed als winnaar geselecteerd. Het ontwerp sluit aan bij de historie van de industriële Rotterdamse Lloydpier. WERF&CO kent een duurzaam en energieneutraal ontwerp, waarbij veel groen een samenspel gaat vormen met de stoere gebouwen variërend in hoogte binnen het bouwblok.

In totaal komen er negen woningtypen in het (hoge) koopsegment, midden- en dure huursegment die verspreid worden over negen lagen. WERF&CO wordt circa 40 meter hoog, verspreid over 18.000 m2. De appartementen variëren van circa 60 m2 tot circa 170 m2 en ieder appartement heeft een grote vrije hoogte en een ruime buitenruimte. Toekomstige bewoners kunnen fietsen gemakkelijk kwijt in drie inpandige fietsenstallingen en (deel)auto’s in de verdiepte parkeergarage.
De ontwikkellocatie bevindt zich naast het succesvolle transformatiegebied Müllerplein, het woon- en werkgebied Delfshaven en het historische Scheepvaartkwartier, Het Park en de iconische Euromast. De locatie is omringd door water en heeft een bijzondere haven-historie.