Boek Stukadoortechnieken volledig herzien

Artikel delen

In de loop der jaren is het stukadoorsvak aan flinke veranderingen onderhevig geweest. Daarom heeft Savantis de afgelopen maanden hard gewerkt aan de herziening van het vakboek Stukadoortechnieken. Dit vakboek beschrijft de basis van het stukadoorsvak en is daarmee een leidraad voor aankomende én ervaren stukadoors.

Het herziene vakboek Stukadoortechnieken bevat een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheden waar een stukadoor mee te maken krijgt. Zo is er ook aandacht voor het werken met de juiste gereedschappen, hulpmiddelen en de voorbehandeling. Bij de ontwikkeling van dit vakboek zijn zowel docenten als professionals uit de stukadoorsbranche betrokken geweest. De docenten en leermeesters bereiden de studenten voor op het uitoefenen van het vak. Daarmee leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomstige generatie stukadoors.
Dankzij de inbreng van de professionals sluit het herziene vakboek naadloos aan bij de beroepspraktijk. Aan de hand van hun feedback is het boek aangepast en geactualiseerd. Het vakboek bevat praktische informatie en oplossingen voor veelvoorkomende problemen waarmee stukadoors hun werk nog beter kunnen uitvoeren.

Wat is er veranderd?

Het herziene vakboek Stukadoortechnieken is flink veranderd ten opzichte van de oude editie. Niet alleen is alle informatie geactualiseerd, er is ook veel informatie toegevoegd die niet in de vorige editie stond. Zo is het boek uitgebreid met decoratieve technieken, zoals lijstwerk en ornamenten en wordt er dieper ingegaan op stukadoorswerk buiten. Verder is de indeling van het boek aangepast en zijn alle afbeeldingen gemoderniseerd. In het herziene boek wordt eerst een indruk gegeven van het stukadoorsvak en de rijke geschiedenis ervan. Daarna staat in ieder hoofdstuk steeds een specifiek thema centraal, zoals gereedschappen, voorbehandelen, handmatig en mechanisch stukadoren.

Nu te bestellen

Het herziene vakboek Stukadoortechnieken is te bestellen in de webshop van Savantis: www.savantiswebshop.nl/794291-stukadoortechnieken.html. Prijs: € 145,00. Voor NOA-, FNV-, CNV-leden krijgen 20% korting op de aanschaf van het boek. De kortingscode kunnen zij opvragen bij de desbetreffende organisatie.