Nieuwe boeken voor AutoCAD (LT) 2023

Artikel delen

Zoals gebruikelijk brengt TEC/CADCollege elk jaar bij verschijning van de nieuwe versies van de verschillende ontwerppakketten van Autodesk, de bijbehorende leer- en naslagwerken uit van Ronald Boeklagen. Met afgelopen jaar een schrijversjubileum van 150 boeken. Dit jaar staan er nog boeken op het programma voor Revit, Inventor en Fusion 360. Maar om te beginnen zijn de verschillende uitgaven voor AutoCAD en AutoCAD LT verschenen.

Binnen de serie ‘Computer Ondersteunend Ontwerpen’ zijn drie verschillende boeken verschenen voor AutoCAD.

Leerboek

AutoCAD 2023, leerboek- en naslagwerk.

Leerboek- en naslagwerk

Boek

Het boek over AutoCAD LT 2023 is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties. .

Voor het leerboek over AutoCAD 2023 is bewust gekozen voor een duidelijke scheiding tussen de informatie voor beginnende CAD-tekenaars en gevorderde gebruikers. Beginners krijgen stap voor stap de basiskennis en –kunde van het CAD-tekenen te leren zonder al te veel details. Het boek voor AutoCAD 2023 is ook geschikt voor meer ervaren ontwerpers die wat meer specialistische zaken willen toepassen. Bovendien legt Boeklagen in het boek uit hoe de lezer AutoCAD kan optimaliseren voor zijn eigen werkzaamheden. De uitgave bevat veel achtergrondinformatie en is daarmee ook geschikt als naslagwerk.

Ook voor het boek over AutoCAD LT 2023 geldt dat het is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. De lezer leert daarbij stap voor stap alle CAD-tekentechnieken in AutoCAD LT en krijg ook informatie over meer gevorderde zaken. Door de grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden is dit boek ook geschikt als naslagwerk. Via de CADCollege Tools zijn aan de hand van dit boek duizenden symbolen te downloaden.

Leerboek

Het boek voor MBO-studenten.

Instructiefilmpjes

De oefeningen uit alle boeken worden op de internetsite van de uitgever voorgedaan. Daar treft de lezer tientallen filmpjes aan. Een manier van leren die de zelfstandige lezer een extra steuntje in de rug geeft. Als de lezer het prettig vindt kan hij ook fysiek- of virtueel een cursus volgen.

CADCollege
www.cadcollege.nl