Snelle voortgang bij tegelverlijming

Artikel delen

Bij toepassing van PCI Flexmörtel S1 of S2 kan na het tegelen het gebruikelijke opstookprotocol vervallen. De vloerverwarming mag al zeven dagen na het verlijmen en afvoegen volledig worden aangezet. Dat levert de gebruiker veel gemak op.

Van de basisvariant Flexmörtel S1 biedt PCI variaties aan voor verschillende toepassingen.
Op de vloer en vooral bij gebruik van grootformaat tegels is vloeibedlijm PCI Flexmörtel S1 Flott een goede keuze om keramiek en verkleuringsongevoelig natuursteen aan te brengen. ls een snelle uitharding gewenst, dan verkort PCI Flexmörtel S1 Rapid de wachttijd. Het keramiek kan na 3 uur worden belopen en afgevoegd.
De superflexibele en sterke tegellijm PCI Flexmörtel S2 levert dubbele tijdswinst op als de ondergrond bestaat uit een verse cementdekvloer. Dan kunnen tegels al worden gelijmd zodra deze beloopbaar is. In de praktijk gaat het dan om ongeveer 3 dagen.
PCI heeft speciaal voor het verlijmen van (grootformaat) keramiek en natuursteen op terrassen PCI Flexmörtel Premium ontwikkeld.

Deze lijmen zijn emissiearm en kunnen daarmee bijdragen om een BREEAM-certificaat te verkrijgen.

Als aanvulling op deze kwaliteitslijmen adviseert PCI één van de premium voegmiddelen te gebruiken, zoals de cementgebonden PCI Nanofug Premium of de epoxyvariant PCI Durapox Premium. De laatste biedt de voordelen van epoxy, zoals slijtvastheid en chemische resistentie, maar heeft de bijzondere eigenschap dat de verwerking even eenvoudig gaat als die van een cementgebonden product. Van Durapox Premium is nu ook een versie ontwikkeld die in elke gewenste kleur kan worden geleverd.

Info: pci-afbouw.nl