78% efficiëntie met douchesysteem voor gestapelde bouw!

Artikel delen

De Blue HE is specifiek ontwikkeld voor nieuwbouwprojecten binnen de gestapelde bouw. Het behalen van een hoge efficiëntie met behulp van douche WTW’s is hier lange tijd een uitdaging geweest. Dat is nu verleden tijd.

Het door Hamwells ontwikkelde Blue HE douchesysteem wordt tijdens de bouw in een wand geplaatst. Een groot deel van de energie die tijdens het douchen in het afvalwater aanwezig is, wordt gebruikt om het koude aanvoerwater voor te verwarmen tot 30-35°C.

Hierdoor daalt de vraag naar warm tapwater enorm. In de meeste situaties verbetert de EPC/ BENG en kan de omliggende infrastructuur voor warm water een stuk kleiner. Dit maakt de transitie naar een gasloos appartement, bungalow of vakantiewoning veel eenvoudiger. En de bewoner? Die heeft op een normale douche, maar wel één die zorgt voor een lagere energierekening.

Hamwells
www.hamwells.com