Op werkzaamheden toegesneden (afbreek)mes kiezen

Artikel delen

Het aanschaffen van een mes voor je specialistische werkzaamheden kan geen impulsaankoop bij de kassa zijn, benadrukt Vincent Rosbergen van Hultafors: “Of het nu gaat om meer multifunctionele snijwerkzaamheden of precisiewerk, je wilt een goed werkend, solide, stabiel en ergonomisch prettig mes waarmee je je werk vakkundig kunt uitvoeren.”

Hultafors biedt een breed assortiment van inmiddels 17 (afbreek)messen die het werk vergemakkelijken. Zo is het gros van de messen eenvoudig om te draaien voor linkshandigen en er staat een cm-verdeling op zodat je weet hoe diep je snijdt. Zoals op de speciale versie voor isolatiemateriaal, waarbij het mes juist niet kan afbreken. “Want je wilt niet dat er stukjes mes in het isolatiemateriaal achterblijven, dat je vervolgens met de hand gaat verwerken…”

“We ontwikkelen de typen door op basis van specifieke werkzaamheden, gebruiksgemak en ergonomie. Zo hebben wij vier nieuwe modellen toegevoegd, elk met een gebogen vin aan het einde, ook bekend als een ‘tapijtploeg’. Dit model is favoriet bij tapijtmonteurs, want de vin maakt het gemakkelijk om tapijtranden op te tillen of in hoeken en langs randen te duwen. De SFPB 18 A/W heeft een slank ontwerp waardoor hij gemakkelijk te hanteren is en biedt goede controle tijdens het snijden. De SFRPB 18 A/W heeft een robuust ontwerp met een rubberen grip die extra stabiliteit biedt wanneer je met meer kracht moet snijden. De typen zijn beschikbaar met auto-lock of wheel-lock functie.”

De messen zijn gemaakt van duurzaam polycarbonaat met een extra sterke 1 mm dikke metalen rail waar het afbreekmes doorheen loopt. “We bieden drie sterktekwaliteiten voor de mesbladen, makkelijk te verwisselen voor de beoogde werkzaamheden. Verschillende modellen hebben dispensers met ruimte voor drie reservemessen in de schacht. Overigens, naast afbreekmessen biedt Hultafors ook utiliteitsmessen en ambachtelijke messen.”

Hultafors
www.hultafors.nl