Ademingsactief afdekvlies beschermt nieuwe zichtbeton vloeren

Artikel delen

Vloeren van zichtbeton passen in de designtrend van nu. Voor schilders, stukadoors, installateurs en projectinrichters is zo’n mooie nieuwe betonvloer wel extra opletten. Een beschadiging is immers zo gemaakt, dus een goede bescherming is noodzaak. Toch moet de vloer nog kunnen uitdampen. Het probleem: tijd is kostbaar, zeker als er druk op de planning staat, zoals we onlangs zagen bij een woonhuis en een school. PrimaCover Active ademingsactief zelfklevend afdekvlies klaarde de klus. De recent aangebrachte zichtbetonvloeren bleven uitstekend beschermd en konden ondertussen veilig doordrogen.

PrimaCover Active ademingsactief afdekvlies beschermt nieuwe zichtbeton vloeren

Renovatie woonhuis met een zichtbeton vloer

Bij de renovatie van een woonhuis met een zichtbeton vloer was de strakke planning leidend. De nieuwe vloer loopt aaneengesloten door over gehele benedenverdieping. Pas na het aanbrengen ervan konden de diverse overige werkzaamheden plaatsvinden. Denk aan het stucwerk, het schilderwerk en de plaatsing en afwerking van de nieuwe keuken. Deze moesten binnen het overeengekomen tijdsbestek worden uitgevoerd, want de bewoners verbleven ondertussen gewoon in het huis en hadden hun garage omgetoverd tot tijdelijke woonruimte. Al na een weekend drogen kon deze veilig worden afgedekt met PrimaCover Active. Hier is dus letterlijk geen werkdag verloren gegaan. Want terwijl de planning werd behaald, kon het droogproces ongehinderd doorgaan.

School met een zichtbeton vloer

Een andere situatie waarbij PrimaCover Active werd toegepast om de planning te kunnen behalen, betrof een school met een zichtbeton vloer. De nieuwe klaslokalen moesten gereed zijn voor het begin van het nieuwe schooljaar. Dus ook hier zou het onwenselijk zijn als de wachttijden zouden oplopen. Natuurlijk vanwege de benodigde afbouwwerkzaamheden, maar ook omdat er nogal wat installatiewerk bij kwam kijken. Zodra de vloer volgens voorschriften van de leverancier beloopbaar was, is deze afgedekt met PrimaCover Active en kon de afwerking beginnen. Ook dit schoolproject is daardoor keurig op tijd opgeleverd.

PrimaCover Active

PrimaCover Active is een stevig polyestervlies met een ademende toplaag. Deze bevat een speciaal membraan dat het vocht uit de vloer laat ontsnappen (1,2l/m2/24uur). Een recent aangebrachte zichtbeton vloer mag niet hermetisch worden afgedekt omdat de kalkdeeltjes uit het verdampende vocht aftekeningen kunnen veroorzaken. Met PrimaCover Active voorkomt u dit. De vloer kan doordrogen, terwijl deze beschermd is tegen verf, vocht en mechanische beschadigingen. Ook voor trappen is dit zelfklevend afdekvlies geschikt.

Meer informatie

De rollen PrimaCover Active zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen bij uw professionele bouwmarkt, ijzerwarengroothandel of schildersgroothandel. Meer informatie over PrimaCover afdekmaterialen vindt u op de PrimaCover website.

Primaverde BV
www.primacover.com
https://primacover.com/series/primacover-active
verkoop@primaverde.nl
0416-820248