Einde aan kelder lekkage

Artikel delen

Wie kent het probleem niet: vochtproblemen in de kelder. Doordat de kelder steeds vaker ook als verblijfsruimte wordt gebruikt, kan kelder lekkage een flinke ergernis zijn. Denk aan het gebruik van een kelder als studeer-, hobby- of sportruimte. Vochtweringdirect maakt een einde aan alle lekkages door van binnenuit een waterdichte gellaag aan de buitenzijde van de kelderwanden en vloer aan te brengen.

Bij kelder lekkage kan men er voor kiezen om de kelder van binnenuit weer waterdicht te maken, door het opbrengen van meerdere waterdichte stuclagen. Probleem is echter dat de constructie dan vochtig blijft, met alle risico’s van dien. Beter is het om een kelder van binnenuit, buitenaf waterdicht te maken om de kelder lekkage aan te pakken. Daartoe gebruiken de specialisten van Vochtweringdirect een speciale injectiemethode.

Het injecteren van keldermuren tegen kelder lekkage is toe te passen bij onder andere kelders onder grachtenpanden, woonhuizen en bedrijfspanden. Eerst worden slechte toplagen verwijderd. Hierna worden er op een raster gaten geboord door de kelderwanden en vloer. Vervolgens wordt de gel onder hoge druk geïnjecteerd. Zodra de gel weer uit naastgelegen gaten stroomt, bestaat er zekerheid dat het betreffende buitenvlak volledig is bedekt. Op deze wijze wordt verder gewerkt, totdat de volledige buitenwand (of delen daarvan) volvlakkig is afgeschermd. Doordat de gel flexibel blijft, is deze goed bestand tegen bewegingen door bijvoorbeeld zettingen in de ondergrond. Spoedreparaties tegen kelder lekkage zijn binnen 24 uur mogelijk.

Afwerking

Nadat de gel is aangebracht, wordt de binnenzijde opnieuw afgewerkt met saneerpleisters. Vaak is het verstandig de wanden eerst drie tot vier weken te laten drogen en dan na een voorbehandeling pas de saneerpleisters aan te brengen. Indien er tijd is, kan men de kelderwanden ook langer laten droger, zodat er geen voorbehandeling nodig is. De saneerpleisters worden vervolgens in één tot twee aangebracht. Deze pleisters bevatten een vochtregulerend middel. Hierdoor wordt het vocht dat zich nog in de muur bevindt gelijkmatig uit de muur geventileerd. Indien men de kelderruimte tijdens gebruik wil verwarmen, wordt tevens een goede ventilatie geadviseerd om het vocht adequaat af te voeren.
Inmiddels heeft dit systeem tegen kelder lekkage zich al 25 jaar bewezen. Er wordt tien jaar waterdichtheid garantie op gegeven, maar volgens Vochtweringdirect gaat de bescherming tegen kelder lekkage een leven lang mee. Bovendien heeft TU Delft het systeem tegen kelder lekkage uitvoerig getest. Ook voor optrekkend vocht, vochtbestrijding en vocht en schimmel in muren kunt u bij deze specialist terecht.

Direct Professioneel Onderhoud BV
www.vochtweringdirect.nl