Robuust en georganiseerd dankzij nieuw koffersysteem

Artikel delen

Netjes en goed beschermd: dankzij het nieuwe MetaBOX-koffersysteem van Metabo is dat nu goed geregeld. De nieuwe koffers zijn gemaakt van zeer stevig materiaal – dat maakt ze zo stevig en breukbestendig. “De deksels zijn bestand tegen een belasting van 125 kg. De inhoud is conform de beschermingsklasse IP 43 beschermd tegen vuil en vocht”, vertelt Metabo-productmanager Carina Frank.

Vanaf begin 2021 kunnen bovendien accu-packs met meer dan 100 Wattuur zonder extra kartonverpakking in de koffer getransporteerd en verstuurd worden: de metaBOX dient als VN-gecertificeerde verpakking voor gevaarlijke stoffen. “Dat maak de verzending van gevaarlijke accu-packs, bijvoorbeeld in geval van service, veel eenvoudiger”, zegt Carina Frank. De metaBOX-koffer is verkrijgbaar in twee verschillende systeembreedtes en vijf hoogtes, die voldoende ruimte voor de machine en toebehoren bieden.
“Een goede gereedschapskoffer moet vooral onderweg praktisch zijn. Het nieuwe metaBOX-systeem zorgt daarom zowel in de werkplaats als in de auto en op de bouwplaats voor orde“, aldus Carina Frank. De losse koffers zijn in beide systeembreedtes stapelbaar en passen ook op de huidige Metabo MetaLoc-koffers evenals op andere op de markt verkrijgbare koffersystemen. Om ervoor te zorgen dat de professionals gemakkelijk meerdere metaBOX-koffers kunnen vervoeren, zijn ze koppelbaar. De daarvoor verantwoordelijke draaiknop kan met één hand worden bediend. En omdat het midden op de koffer zit, werkt het ook tussen de beide systeembreedtes. „Bovendien kunnen afzonderlijke koffers in de stapel gewoon worden geopend zonder ze eerst los te hoeven koppelen – dat bespaart kostbare tijd“, vertelt Carina Frank. De koffers kunnen bovendien met een slot aan de buitenkant worden beveiligd.

Metabo
www.metabo.com