MorgenWonen assembleert 2.000e woning

Artikel delen

Op 16 oktober is in het nieuwbouwproject Hollandse Linde aan de Katenhorst in Ede de 2.000e woning van MorgenWonen opgeleverd. Door de continue bouwstroom van 440 woningen per jaar worden er anno 2020 iedere dag ergens in Nederland twee nieuwe Nul-op-de-Meter woningen van MorgenWonen geassembleerd.

In 2014 startte VolkerWessels met de bouw van een unieke fabriek die comfortabele en duurzame woningen onder de naam ‘MorgenWonen’ aan de lopende band kon produceren. Door deze industrialisatieslag werd een oplossing gecreëerd voor het in de bouw ontstane tekort aan vakmanschap. Tevens werd een manier gevonden om prijsstabiliteit te creëren en werden op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid grote stappen gezet ten opzichte van het traditionele bouwproces.

Drie typen woningen en variatie

MorgenWonen begon in 2014 met één type woning die uit de fabriek vertrok. Tegenmwoordig bestaat het assortiment uit drie verschillende typen woningen, waarmee op verschillende wijze kan worden gevarieerd. Met deze moderne producten worden succesvol uiteenlopende opdrachtgevers bediend zoals woningcorporaties, ontwikkelaars en beleggers. Ook Collectief Particulier Opdrachtgevers (CPO’s) komen in hun zoektocht naar betaalbare en duurzame starterswoningen steeds vaker uit bij MorgenWonen.
VolkerWessels investeert de komende jaren opnieuw fors in productiefaciliteiten. Dit jaar opende op het Europark bij Coevorden een nieuwe fabriek van 10.000 m² op een terrein van 25.000 m². Deze fabriek is volledig gerobotiseerd en zal in 2021 verder worden uitgebreid. Zo komt er ruimte voor de productie van een bijzondere sociale huurwoning en neemt door verdere automatisering de flexibiliteit binnen het bouwsysteem toe. Daardoor wordt de prijslijst aangevuld met interessante opties zoals een plat dak, een ruime uitbouw en een comfortabele extra slaapkamer op zolder.
De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt aan bouwtechnische aanpassingen om de woningen seriematig geschikt te maken voor Duitsland en Engeland. Dit is gelukt en nog dit jaar zullen de eerste projecten nabij Leipzig (D) en Londen (UK) worden gerealiseerd.