Pay-per-use van bouwmachines- en gereedschap dankzij Smart Rental

Artikel delen

In samenwerking met Sijperda Verhuur en Key2Asset heeft de Nederlandse fintech startup FINN een speciaal lockersysteem ontwikkeld. Het lockersysteem zorgt ervoor dat huurders 24/7 voor zowel bouwmachines als klein gereedschap bij Sijperda Verhuur in Sneek terecht kunnen. Daarnaast biedt de software van FINN de mogelijkheid om alleen te betalen voor de periode van het daadwerkelijke gebruik.

Waar gereedschap meestal per dag gehuurd wordt, is door de samenwerking een tweede manier van verhuur geïntroduceerd. Sijperda Verhuur introduceert pay-per-use; een nieuw business-model voor het huren en verhuren van materiaal. Huurders van Sijperda kunnen hierdoor 24/7 via lockers gereedschap en bouwmachines ophalen en inleveren. De lockers registreren en berekenen het daadwerkelijke gebruik waarna de kosten automatisch worden afgerekend, zonder tussenkomst van personen. Hierdoor worden het aantal contactmomenten bij de verhuur ook nog eens tot een minimum beperkt.

Het Nederlandse bedrijf FINN is in 2017 ontstaan vanuit ING en maakt slimme betalingen via Internet of Things mogelijk. Een focusmarkt voor FINN is het bieden van slimme betaaloplossingen en nieuwe businessmodellen voor de bouwsector. Zowel voor verhuur als producenten van bouwmachines en gereedschap.

FINN
www.makethingsfinn.com