Bekistingsladder biedt veilig en praktische perspectieven

Artikel delen

In situ beton wordt als bouwmethode frequent toegepast in de Nederlandse woning- en utiliteitsbouw, compleet met een uitgebreid assortiment bekistingssystemen om de wanden en wand/vloerconstructies te storten. “Vreemd is het dat bij zo’n doorontwikkelde bouwmethode vooralsnog geen speciale bekistingsladder wordt ingezet. Terwijl wij als Solide de EPM telescopische bekistingsladder voor het makkelijk en veilig opbouwen en demonteren van bekistingspanelen hebben ontwikkeld,” meent Luc Verberckt van het Belgische Solide N.V. “Zeker en vast een zeer interessant product voor de Nederlandse betonsector.”

Verberckt legt uit: “Deze bekistingsladder is in eerste instantie ontwikkeld voor de Franse markt. Want daar geldt als norm dat bij al het werk boven 1 meter hoogte de persoon omheind moet zijn. Dat bracht ons er toe om een telescopische ladder te ontwikkelen met een ombeugeld platform, waarop iemand extra veilig kan werken. Dankzij de haken aan de bovenzijde veranker je deze ladder makkelijk en stevig aan de bovenzijde aan de bekisting. Geen gedoe met pennen die je vast moet slaan, maar simpel inhaken en de ladder staat. Aan de onderzijde zitten speciale veiligheidsprofielen zodat de ladder niet wegschuift.”

De bekistingsladder biedt een variabele stahoogte van 1,65 tot 2,80 meter en een breedte van 60 cm. De maximale draagkracht is 150 kg. Verberckt: “Het vernuft van dit product zit tevens in de hanteerbaarheid. Je kunt het platform en de beugel inklappen zodat de ladder mooi plat wordt en goed te transporteren is. Als extra zit er een set wielen aan vast, waardoor je de ladder makkelijk kunt verplaatsen op een bouwplaats. De Solide EPM telescopische bekistingsladder voldoet rondom aan de Europese regelgeving. De ‘Franse revolutie’ in veilig werken aan bekistingen kan een betonland Nederland gaan veroveren.”

Solide N.V.
www.solide.com