Gladheid op galerijvloeren in nieuwbouwcomplexen

Artikel delen

De geprefabriceerde galerijvloeren van nieuwbouwwoningen worden bij neerslag en vorst vaak als glad ervaren en zijn daarom een belangrijke oorzaak van valpartijen. Ondanks dat er fabrieksmatig een reliëf-structuur in de vloeren wordt gemaakt, blijft men uitglijden over het oppervlak in deze wooncomplexen. Vanuit dit probleem ontstond de behoefte aan een nieuwe antislip afwerking die de veiligheid voor bewoners garandeert.

Geprefabriceerde betonvloeren

Louren Dorleijn (rayonmanager bij Triflex) vertelt: ‘Tegenwoordig worden bijna alle betonnen galerijvloeren kant en klaar in de fabriek geprefabriceerd. Dit in tegenstelling tot vroeger, toen werd op de bouwlocatie een mal gemaakt van houten planken en deze volgestort met beton. De kwaliteit van geprefabriceerd beton is veel beter dan in het werk gestort beton en hoeft in eerste instantie niet direct beschermd te worden tegen weersinvloeden. Een nadeel van deze ‘prefab’ betonnen vloeren, is dat deze bij neerslag en vorst ontzettend glad kunnen worden. In de fabriek is er vanuit het oogpunt van antislipbescherming wel een reliëf-structuur aangebracht, maar in de praktijk blijkt dat dit onvoldoende is. Vaak zien we dat een bewoner een harde val maakt, waardoor men beslist om toch een antislipafwerking van Triflex aan te brengen.

Een veilig en esthetisch vloerveld

Rekening houden met de toekomstige bewoners van nieuwbouwappartementen is een van de belangrijkste uitgangspunten tijdens de bouw. Niets is fijner voor de bewoners dan een fraai uitzicht vanuit hun huis. Echter is niet alleen het uiterlijke aspect van belang. Veiligheid komt, zonder twijfel mogelijk, op de eerste plaats. Speciaal voor nieuwbouw en appartementen worden veiligheid en fraaiheid met het Triflex antislip systeem gecombineerd. Het ijzersterke systeem is voorzien van een betrouwbare, duurzame antislipbescherming en kent vele voordelen; het is onder andere snel uithardend, naadloos, waterafstotend en bestand tegen UV-straling en dooizouten. ‘Nog een bijkomend voordeel is dat bij dit systeem de onderliggende plaatnaden van de galerijvloeren langdurig worden afgedicht, zodat deze niet om het aantal jaar vervangen hoeven te worden,’ vertelt Louren tot slot.

Unieke uitstraling met een passende finish

Kleuren brengen sfeer op balkons en galerijen. Ze geven het gebouw karakter en benadrukken de architectuur. Met het Triflex antislipsysteem, komen veiligheid en fraaiheid samen. Het vloerveld voldoet aan iedere wens, maar kan ook worden ingestrooid met gekleurd kwartzand en worden voorzien van een transparante finish. Kortom, Triflex combineert veiligheid met een fraai afgewerkte galerij- of balkonvloer.

Meer weten over onze oplossingen voor de woningbouw of benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)38 460 2050 of via het contactformulier. We helpen u graag verder.