Leren verdienen met verduurzamen in webinar en cursus

Artikel delen

Wie met verduurzamen in de bouw een goede boterham wil verdienen heeft meer dan alleen technische kennis en saleservaring nodig. Over die andere bagage stelden technisch marketeer Saskia de Jong en bouwmanagement-expert Carl-peter Goossen de cursus ‘Verdienen met verduurzamen in de bouw’ samen. Op het snijvlak van bouwmanagement en techniek en van marketing en klantpsychologie delen zij nieuwe kennis hoe je als aannemer, architect, ontwikkelaar, adviseur, duurzame beslissingen beschouwt, berekent en beargumenteert. De cursus start 1 maart, op 27 januari geven zij een webinar.

saskia de jong

Total Cost of Ownership berekenen

Dertig jaar geleden ging verduurzamen over of je een Miele wasmachine voor 20 jaar kocht, of 3x een goedkopere. Ondertussen weten we dat het over eenmalig gebruik van grondstoffen gaat die we goed moeten inzetten zodat we er langer plezier van hebben. Daarvoor kijk je over langere tijd naar de totale kosten van gebruik. Door de opbouw van de investeringskosten van een gebouw inzichtelijk te maken breng je de levenscycluskosten in beeld. Zo bereken je de Total Cost of Ownership – en dat is geen hogere wiskunde – als uitgangspunt voor de besluitvorming van de klant. Maatregelen voor lagere gebruikslasten, onderhoudskosten en sloopkosten komen beter voor het voetlicht.

Combinatie techniek, financiën en marketing

De cursus Verdienen met verduurzamen in de bouw brengt een combinatie van inzicht in kostenoptimalisatie voor duurzaam bouwen en renoveren, inzicht hoe je een sluitende businesscase maakt, marketing en ondernemen om kopers te overtuigen en kennis over klantinzicht en psychologie van verkopen. Want: 80% van de dagelijkse beslissingen neemt de mens op de automatische piloot, met het oerbrein. Als je duurzaamheid wilt verkopen moet je argumenten hebben waarover de ander niet te lang hoeft na te denken. Om succesvol te zijn verleid je het onbewuste bij je klant en verschaft daarna het bewuste brein een alibi om in te stemmen met de aankoop of beslissing. En dat gaat verder dan communiceren over terugverdientijden.

webinar uitnodiging

Voor aannemers en andere bouwprofessionals

Alle techniek om te verduurzamen is beschikbaar, maar duurzaamheid verkopen én er zelf aan verdienen vergt meer en andere kwaliteiten dan alleen technische. Een duurzaam project vraagt ook om sociale innovatie, om een open houding voor nieuwe ideeën en vernieuwing.
De cursus voor aannemers en andere bouwprofessionals zit boordevol kennis voor de aanpak om (renovatie-)projecten financieel gezond uit te voeren én er aan te verdienen. Beide cursusleiders hebben samen meer dan een halve eeuw ervaring met de bouwpraktijk en doorspekken hun verhaal met praktische voorbeelden en ervaringen.

Cursusinformatie

De cursus Verdienen met verduurzamen in de bouw omvat 4 online avonden op 3, 9, 17 en 24 maart, een online kennismaking en een terugkom-middag. Deelnemers krijgen een werkboek thuisgestuurd en hebben toegang tot een online leeromgeving. Tijdens de lesavonden is er ruimte om online samen te werken en te discussiëren. De tryout cursus kreeg een 7,8. Deelname kost 497 euro.

Webinar op 27 januari

Als inleiding geven Saskia en Carl-peter op 27 januari van 11:30 tot 12:30 uur een webinar om kennis te maken met de cursusinhoud en met de cursusleiders. Meedoen is gratis en verplicht tot niets.